BUCAK: CHP İKTİDARINDA VERİLEN İL SÖZÜNÜN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Adayları seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

BUCAK: CHP İKTİDARINDA VERİLEN İL SÖZÜNÜN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Adaylarıseçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

       Seçimkampanyası kapsamında Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Milletvekili Adayı SedatSağır'ın ilçenin esmer çayı mahallesinde açtığı seçim bürosunun açılışınakatılan Milletvekili adaylarını coşkulu bir kalabalık karşıladı.

    Seçim bürosununaçılışına CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ömer Karakeçili ve Kadın Kolları BaşkanıDilek Çelebi Alişiroğlu ve CHP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Ali Murat Bucak,Hasan Oğul, Resul Bebe, Sedat Sağır, İsmail Bahçeci, Akile Yektaş ve LütfüKüçükbayrak katıldı.

        CHP Şanlıurfaİl Başkanı Ömer Karakeçili yaptığı açılış konuşmasında ''Biz Cumhuriyet HalkPartisi olarak Siverek'e güveniyoruz, bundan sonra'da güvenmeye devam edeceğiz,8 Haziran'da Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarında buluşmak üzere hepinizeaçılışımıza katıldığınızdan dolayı teşekkür ediyorum'' dedi.

      
       CHP Şanlıurfa Milletvekili adayı Ali MuratBucak ise yaptığı konuşmada iktidar partisine yüklenerek dini siyasete aletetmekle suçladı. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İlsözünü de hatırlatan Bucak şunları kaydetti. ''Mevcut İktidar partisivatandaşların kendisine verdiği primi sonuna kadar kullandı. Şimdi seçimdolayısıyla Urfa'nın ilçelerini dolaşıyoruz, esnaf, işçi ve memur içindebulunduğu durumdan memnun değil. Belediye Başkanlığım dönemimde ayda 2 defagezip esnaflarımızı dinliyordum. En son birkaç hafta önce esnafımızı ziyaretettim. Esnafların, işçilerin hepsi dertli,  Ekonomiyi yerle bir ettiler ve sadece bununlayetinmediler birde bize büyükşehir yasasını getirdiler. Büyükşehir yasasında neoldu su paraları üç misli oldu mu, emlak vergisini şimdi sizden fazlası ile almayabaşladılar mı,  bizim Siverek'in davasıneydi peki, İl olmak değil miydi, bizi bu yasa ile birlikte köy yaptılar.Kanalizasyonu tıkanan bir vatandaş, Belediye'ye gittiği zaman aldığı cevap bukonu bizi ilgilendirmiyor Büyükşehir'i ilgilendiriyor cevabını alıyor. 


BEN ÖMRÜMÜ SİVREK'E HİZMET ETMEYE ADADIM


       Ben ömrümü Siverek'e hizmet etmek için adadım.On yıllık görev sürem boyunca girmedik ev, çalmadık kapı gezmediğim esnafkalmamıştır. Hepinizin dertlerini ve bu memleketin sıkıntılarını biliyorum. Busorunlara çözümü için bizlere fırsat verirseniz en güzelini sizlere laiki ileyapmaya çalışacağız. Seçim çalışmaları kapsamında ilçelerimizi geziyoruz vedünde Hasan Bey'in seçim bölgesi Akçakale ve Harran'ı gezdik. Bu bölgelerdenAKP % 95 oranında oy aldı ve şuanda esnafı, çiftçi veya köylerde AKP'ninesamesi okunmuyor inanın. Bu bölgelerde Hasan Bey'in gayretleri ile oy oranımızyüksek. Geçen hafta  Karacadağ'dagezmediğim köy kalmadı, gerek hizmet götürdüğüm köyler olsun gerek hizmetbekleyen köylerimiz olsun hepsini gezme fırsatım oldu, o bölgelerde de durumdeğişmiş durumda HDP ve CHP arasında oylar bölünüyor. Türkiye genelinde aynıhızla oy oranı düşüşte, bunları neden mi söylüyorum çünkü CHP iktidara yürüyenbir parti bunu bilmenizi istiyorum.


GEÇEN 1 YIL İÇİNDE TEK YAPTIKLARI YAPTIKLARIMI BOZMAK


       Bundan bir yılönce bir seçimi atlattık ve sandıktan çıkan sonuca saygımız var ve aldığımızsonuç itibari ile köşeme çekildim. Geçen bir yıl içinde bu memlekete neyaptılar, taş üstüne taş koydular mı, benim yaptıklarımı muhafaza etseydilerbile kendilerine yeterliydi. Benim yaptıklarımı bozmaktan başka bir şeyyapmadılar. Ben burada 10 yıllık Belediye Başkanlığı yaptım, bu süre içindesize bir zararım oldu mu? Faydam mı çok oldu zararım mı oldu soruyorum sizlere.


EN BÜYÜK İDEALİM CHP İKTİDARINDA İL HAKKIMIZI GERİ ALMAK


      Ben burada esnafı gezerken bire birgörüşmelerimde de belirttiğim gibi bunca yıllık hizmetimin karşılığında kapıkapı gezerek esnaflardan oy isteme hakkım var mı yok mu diye soruyorum veburadan sesleniyorum Siverekliler, benim bunca yıllık hizmetimin karşılığınıbana versinler, versinler ki oda tekrar hizmet olarak geri dönsün. Benim enbüyük idealim CHP iktidarında Siverek'in elinden alınan il hakkını mutlaka gerialacağım ve inşallah tarihe hem partimin hem de kendi ismimi altın harflerleyazacağım. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Siverek'e gelip Belediyeninönünde otobüsün üzerinde bir konuşma yaparak konuşmasında bir söz verdi. Ben busözün peşini bırakmam ve bu sözün sahibinden hakkımızı alana kadar peşinibırakmam. 7 Haziran'da sandığa giderken, benim bu memleket için yaptıklarımıgöz önünde bulundurursanız eğer ben saymak istemiyorum, saymakla bitmeyen buhizmetlerden en bariz örneği Şanlıurfa'nın en büyük camisi olan AbdulkadirGeylani Camiinde namaz kılanlar beni unutmasın, her sabah okula giderken hazırçorbalarını ücretsiz içen 3000 öğrenci, esnaf ve memur kardeşlerim beniunutmasınlar''


SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ LAİĞİ İLE YAPTIM


     Ben Siverek'tesosyal Belediyeciliği hakkı ile yerine getirdim. Hiçbir aileyi diğerinden üstüntutmadım, fakir ve fukaranın yanında oldum, adaletli bir yönetim sergiledim.Türkiye'de şuanda hiçbir adalet yok, ve bunlar şimdi de dini kullanmayabaşladılar. Adaletin olmadığı yerde dinden bahsetmek mümkün mü işte bunlaragereken cevabı 7 Haziran'da vermenizi istiyorum. Beni buradan birinci partiolarak Ankara'ya gönderin, herkes siyasi değerlendirmesini yapıyor, bakınmevcut iktidar 10 yıldır çözüm süreci ile ilgili beyanları var, AKP'nin çözümsüreci ile ilgili yapacağı bir şey yoktur. Yaptıkları en iyi şey sandık zamanıbunu vatandaşın önüne koyarak oyalıyorlar. Bunlar barış sürecinde samimiyselereğer, seçim barajını % 10'dan, % 5'e düşürsünler şuanda herkes HDP barajı geçermi geçmez mi diye konuşuyor.   Seçim barajını  % 5'e çekseler HDP veya diğer partilermeclise girip demokratik yollardan siyaset yapsınlar. Çözüm sürecinin en önemlinoktası seçim barajıdır ve eğer bu % 5 olsaydı çözüm süreci meclistekonuşularak çözüme kavuşurdu .Bunlar çözüm sürecini baltalayan birpartidir. Partimizin seçim bildirgesinde açıkladığı gibi baraj % 5'e inecek veherkes meclise girerek kendi hakkını savunacaktır. Şuanda İş-Kur'dan personelalarak muhtarların yanına veriyorlar yardımcı diye ve bunlar seçime kadar işealınarak oyalanıyor. Kanmayın bunlara artık 7 Haziran'da barış, kardeşlik,huzur ve refah için CHP'ye oy verin bunlar gitsin'' dedi.



        Bucak'ınardından konuşan CHP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Hasan Oğul ise konuşmasınavatandaşları Zazaca selamlayarak başladı. Oğul konuşmasında şunları kaydetti.''Siverek'in sağında Dicle solunda Fırat var ancak Siverekli susuz, Atatürkbarajı yanı başımızda sular boşuna Suriye'ye akıyor, Vatandaşı makarnaya muhtaçbırakarak suyu getirmeyen bu iktidar hep kendilerine muhtaç olsun bu halk diyebu suyu getirmiyorlar. Bunların uzmanlık yalanları, sabah çıkarken kaç kişiyikandırabiliriz diye bir birlerine nasihatte bile bulunuyorlar.  40 haramiler gibi akçam toplaşıp kaç kişiyikandırdıklarının hesabını yapıyorlar. Bunların çözümle falan alakası yok,bunların çözümü çözümsüzlüktür.  Genelbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu defalarca barajın % 5 veya tamamen kaldırılmasıkonusunda defalarca söylemesine rağmen HDP'den bu konuda bir talep gelmedi.İnsanları Kürt, Türk veya alevi diye ayrıştırdılar çünkü bular kandan, yalandanbesleniyorlar. Bunlar hizmet etmeye değil istikbal peşindeler memleketinistikrarı bunların umurunda değil çünkü istikbal beşindeler. Az önce Ali MuratBucak konuşmasında hizmet için çalmadık kağı bırakmayacağız dedi bunlarzenginlik için para çalıyorlar'' dedi.


       Yapılan konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışınıyapan Milletvekili Adayları daha sonra Güzelkuyu meydanında ve şeytan küçesiesnafını ziyaret ederek desteklerini istedi.  

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER