Çanakkale Zaferinin 100.Yılı Kutlamaları

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Çanakkale Zaferinin 100. yılı dolayısıyla resmi tören düzenlendi.

Çanakkale Zaferinin 100.Yılı Kutlamaları
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Çanakkale Zaferinin 100. yılı dolayısıyla resmi tören düzenlendi.
      Törene İlçe kaymakamımız Hamza ERKAL, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, 107. Topçu Alay Komutanı Albay Abdullah Özkantar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, Gazi ve Şehit yakınlarının yansıra daire amirleri katıldı.


       İlçede törenler Şehitlikte anıta çelenk koyma töreni ile başladı. Şehitlikte yapılan törende bir konuşma yapan İlçe kaymakamımız Hamza ERKAL tarih boyunca vatanı ve istiklali için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan vatan evlatlarının büyük bir zafere imza attıklarını belirterek; "Sizlerin hiçbir değerle ölçülemeyecek fedakârlığınız sayesinde bu güzel topraklarda hür ve müstakil yaşılabiliyoruz" diyerek mesajında şu ifadelere yer verdi" Özellikle Birinci Dünya Savaşı'nda birçok ferdini şehit veren bir milletin evlatlarının yeniden dirilmek adına gösterdiği bir destanın adı olan Çanakkale Zafer'inin bütün Dünyaya örnek Aziz Şehit ve Gazilerimiz sayesinde Çanakkale Zaferi gibi bir moral abidesi zafer ile bu millet yeniden büyük bir gurur ve güven yaşamıştır'' dedi.

Daha sonra şehitlerin mezarlarına karanfiller konularak dualar edildi.

Daha sonra ilçemiz El Cabir Endüstri Meslek Lisesi salonunda tören yapıldı. Tören sonrası İlçe Kaymakamımız Şehit ve Gazi yakınları ile öğle yemeği yedi.




Haber Merkezi
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER