DAVULLU ZURNALI 1 MAYIS KUTLAMASI

Özellikle son zamanlarda ülkemizde yaşanan olumlu gelişmeler ve yaşanan barış sürecini de desteklediğimizi belirtiyor, 1 mayıs işçi bayramının Siverek?te bayram havasında geçmesini arzu ediyoruz

DAVULLU ZURNALI 1 MAYIS KUTLAMASI

     Siverek'te 1 Mayıs öğle saatlerinde çeşitli kutlamalarda başladı. Belediye-iş sendikasının Belediye Binası önünde toplanarak kanlıkuyu meydanına hareket ettiler. KESK bileşenleride ilçenin Prof. Nedin Çobanoğlu caddesine bulunan sendika önünde kutlamalara başlayarak kanlıkuyu meydanına hareket ettiler.

    Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına daha fazla katılımın olduğu gözlendi. Davul ve zurna eşliğinde kanlıkuyu meydanına inen gruplar ellerindeki pankartlar ve türk bayrakları ile meydana geldiler. Eğitim-Sen ve KESK Bileşenleri yaptıkları basın açıklamasında; ''Siverek'te bulunan 1 Mayıs Birlik, Mücadele, Dayanışma gününün kutlanması için yeniden alanlardayız. 1 Mayıs emeğin bayramı olarak tatil edildi. Bu kazanımın sağlanmasında emeği geçen kurumları ve mücadelelerini saygıyla selamlıyoruz.
Yepyeni bir hayatın filizlenmesi amacıyla işçilerin, emekçilerin, ve tüm ezilenlerin birlik, dayanışma ve mücadelesinin ifadesidir 1 Mayıs. Sürekli büyüyen eşitlik ve özgürlük mücadelesinin hiç sönmeyen ateşidir. Yoksullaşmaya, yabancılaşmaya, yoksunlaşmaya, savaşlara, emek sömürgesine baskının vu zulmün her türüne karşı ??Bu düzen böyle gitmez!?? diyenlerin günüdür.

     ''İleri demokrasi'' çığırtkanlığı ile eğitim, sağlık gibi en temel kamu hizmetlerinin dahi ticarileştirilmesine, doğanın kar için katledilmesine, temel hak ve özgürlüklerin yok edilmesine toplumsal cinsiyet ayrımcılığının derinleştirilmesine, temel hak ve özgürlüklerin yok edilmesine, toplumsal cinsiyet ayrımcılığının derinleştirilmesine, eşitlik ve barış talebimizin görmezden gelinmesine ve siyasi iktidara muhalif her sesin kısılmaya çalışılmasına karşı, taleplerimizi daha güçlü haykırmak ve bizlere dayatılanlara karşı kendi sözümüzü söylemek için 1 Mayıs'ta meydanlara çıkıyoruz'' dedi.

       Siverek Belediyesi bünyesinde çalışan işçiler Belediye önünde bir araya gelerek ellerinde Türk bayrağı ve sendika flamalarıyla Hürriyet caddesinden kutlamaların yapılacağı Kanlıkuyu meydanına doğru yürüyüşe geçti.
Belediye İş sendikası iş yeri Baş temsilcisi Sedat Beyazkaz, yaptığı açıklamada, ''Yaşanan barış sürecini desteklediklerini belirterek Siverek Belediyesi çalışanları olarak 1 Mayıs kutlamalarında bizi destekleyen kurumuzu, Belediye Başkanımızı ve daire amirlerimize duyarlı katılımlarından dolayı emekçi kardeşlerimiz adına teşekkür ediyoruz. Özellikle son zamanlarda ülkemizde yaşanan olumlu gelişmeler ve yaşanan barış sürecini de desteklediğimizi belirtiyor, 1 Mayıs işçi bayramının Siverek?te bayram havasında geçmesini arzu ediyoruz'' dedi.

     Basın açıklamalarının ardından Kanlıkuyu meydanında halay çekerek eğlenen kalabalık grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

     1 Mayıs Kutlamalarına, Memur-Sen, KESK, Belediye-İş sendikaları, Siyasi parti temsilcileri katıldı.


Haber: Abdullah Lale - Mehmet Sezgin

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER