İşte Urfa'da açığa alınan öğretmenlerin isimleri

PKK ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle Şanlıurfa'da açığa alınan öğretmenlerin listesi belli oldu...

İşte Urfa'da açığa alınan öğretmenlerin isimleri

Şanlıurfa'da PKK ile bağlantısı bulunduğu belirtilen 462 öğretmen açığa alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, PKK ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 11 bin 500 öğretmenden 462'si Şanlıurfa'da açığa alınmıştı. 


BİNALİ YILDIRIM 14 BİN RAKAMINI DİLLENDİRMİŞTİ


Diyarbakır ziyaretinde düzenlediği toplantıda doğuda söz konusu öğretmenlerin durumuna değinen Başbakan Binali Yıldırım, "Bu bölgede görev yapan, terörle bir şekilde iç içe olmuş 14 bin öğretmen olduğu tahmin ediliyor. Ancak bunların ne kadarının doğrudan terör örgütüyle ilişkili olduğu, ne kadarının olmadığı yapılacak incelemelerle, soruşturmalarla ortaya çıkacak. Bayramdan sonra okullar açılıyor, Milli Eğitim Bakanımız ile konuştuk, tedbir olarak üzerinde şüphe bulunan, gerekli tespitleri yapılan bütün öğretmenler açığa alınacak, yeni ders döneminde bunlara görev verilmeyecek. Bunun yerine yeni baştan öğretmenlerimizi buraya göndereceğiz." ifadelerine yer vermişti.


EĞİTİM SEN'DEN TEPKİ


Başbakan Binali Yıldırım'ın sözlerinin ardından Eğitim Sen Şanlıurfa Şubesi düzenledikleri basın açıklaması ile FETÖ/PDY soruşturması ile başlanan görevden alma sürecinin Eğitim Sen'e sıçramasına tepki göstererek eylem kararı aldı. Sendika dün yapılan basın açıklamasının ardından bugün de oturma eylemi yaptı.


SORUŞTURMA DÜN BAŞLADI


Soruşturma içinse dün düğmeye basıldı. Valiliklerin koordinesinde yürütülen soruşturma sonucunda 11 bin 500 öğretmen açığa alınırken Şanlıurfa'da da yüzlerce öğretmen görevden alındı. 

KİMLER AÇIĞA ALINDI?

Özellik Eğitim Sen cephesinde açığa alınan öğretmen sayısının artmasından endişe edilirken Şanlıuırfa'da açığa alınan 462 öğretmenin isim listesi yayınlandı. 

İŞTE AÇIĞA ALINAN O İSİMLERDEN BAZILARI

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER