Milyonluk Vurgun İçin Sahte Danıştay Kararı

Milyonluk Vurgun İçin Sahte Danıştay Kararı....

Milyonluk  Vurgun İçin Sahte Danıştay Kararı


       Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde sahteevrakla dolandırıcılık suçundan 8 kişi gözaltına alındı. 8 kişi firar etti.


      Aralarında gıda tarım ve hayvancılık ilçemüdürlüğünde görev yapan ziraat mühendisinin de bulunduğu 8 kişi ziraatbankasında bloke konulan 2 milyon destekleme parasını almak için sahte Danıştaykararı ve sahte kaymakam imzası kullandı.

 

      2010 yılında pamuk desteklemesinemüracaat eden 204 kişinin sahte fatura ve sahte evrak düzenlediği gerekçesi iledönemin kaymakamı tarafından 2 milyonluk destekleme parasının ödenmemesi içinsoruşturma başlatıldı.


      Danıştay 204 çiftçiye ödenmesi içinziraat bankası Siverek şubesine gönderilen 2 milyon Liraya bloke koydu ve kesinödemenin yapılmaması için karar verdi.

 

         SAHTE DANIŞTAY KARARI

  

  İlçe tarım müdürlüğünde görevli Ziraatmühendisi Ş.B isimli şahış ve 8 çiftçi paraları almak için Siverek  gıda tarım ve hayvancılık  müdürlüğünegelen Danıştay kararını değiştirerek bankada bloke konulan 2 milyon TürkLirasının çiftçilere ödenmesi için sahte Danıştay kararı düzenledi.

  

      SAHTE KAYMAKAM İMZASI

 

Hazırlanan sahte DanıştayKararına istinaden ilçe kaymakamı Hamza Erkal'ın ismiyle düzenlenen çiftçilerepamuk desteklemelerinin ödenmesi için hazırlanan sahte olur yazısını kaymakamimzasını ve kurum mührünü kullanarak ptt aracılığı ile Ziraat bankasınagönderdiler.

 

   BANKA ÖDEME YAPTI

 

sahte Danıştay kararı vesahte kaymakam imzası ile gelen yazıya istinaden çiftçilere ödeme yapan ziraatbankası yapılan sahteciliğin farkına varmadı.

5 çiftçiye 240 bin Lira pamukdesteklemesi ödemesi yapıldı. Evrakları hazırlanan 8 kişiye ise 285 bin liraödeme yapıldığı sırada polis olayı fark etti.

 

ŞEBEKE ÇİFTÇİLERDEN YÜZDE 40KESİNTİ YAPTI.

 

Bankada adına bloke konulan204 çiftçiye ulaşan şebeke üyeleri çiftçilere yeni torba yasasına göre paralarınızı almak için danıştaydankarar çıkardık, paranızın yüzde 40 bize verirseniz bankadaki paranızıalabileceksiniz  denildi. Bankaşubesinden destekleme alan 8 kişi şebeke üyelerine aldıkları paranın yüzde40'nı ödedi.

 

 

Durumun fark edilmesininardından Siverek emniyet müdürlüğü kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele ekiplerinin başlattığısoruşturma neticesinde destekleme alan çiftçilerin ifadelerine başvurdu. Yüzde40 para karşılığı desteklemelerini aldığını söyleyen çiftçilerin ifadeleridoğrultusunda yapılan araştırmada bankaya gelen sahte yazının PTT aracılığı ilegönderildiği gönderildiği saatte ve bandrol numarasına göre kamera kayıtlarınıinceleyen polis ekipleri şebeke üyelerine ulaştı. Aynı kişilerin ilçe tarımmüdürlüğünde görülmesi ve sahte evrak hazırladığının görülmesinin ardından 8kişi gözaltına alınırken evrakta sahtecilik yaptığı ve çiftçilerden para aldığıtespit edilen ziraat mühendisi Ş.B ve 7 kişi firar etti.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER