OHAL illerindeki GSM abonelerini ilgilendiren kararlar Resmi Gazete'de

Urfa’nın da dahil olduğu OHAL ilan edilen illerde elektronik haberleşme hizmeti alan aboneler ile işletmecilerini ilgilendiren Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayımlandı. Kararname ile hizmet alan aboneler ile GSM işletmcilerine yönelik birtakım kolaylaştırmalara gidildi.

OHAL illerindeki GSM abonelerini ilgilendiren kararlar Resmi Gazete'de

Kararname “Olağanüstü Hal Kapsamında Elektronik Haberleşme Alanı İle Su Yapıları Denetim Hizmetlerine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” başlığıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararnamede 6 Şubat depremleri nedeniyle ilan edilen Urfa'nın da dahil olduğu Olağanüstü Hal (OHAL) illerinde elektronik haberleşme hizmeti alan aboneler ile bu hizmeti veren GSM işletmecilerle ilgili birtakım kolaylaştırıcı kararlar alındı.

Bu kararlar doğrultusunda OHAL süresince, OHAL ilan edilen illerde depremden etkilendiğini belgeleyen bireyler için tesis edilecek bir adet yeni mobil abonelikten ilk tesis özel iletişim vergisi alınmayacak.

Kararname gereği, deprem saatinden önceki son 24 saat içinde OHAL kapsamındaki illerde hizmet alan veya o illerdeki işletmecilerde kayıtlı olan abonelerden mevcut abonelikleri için de üç aylık telsiz ruhsatnamesi ve kullanım ücreti alınmayacak.

Kararnamede ayrıca OHAL kapsamındaki illerde olan abonelere 6 Şubat tarihinden itibaren sıfır bedelli düzenlenen hizmet faturalarında emsal bedeli sıfır olarak dikkate alınacak.

Kararname kapsamında alınan kararlarla GSM işletmecilere yönelik de bazı kolaylaştırmalara gidildi.

Bu kararlar doğrultusunda afet ve acil duruma yönelik ihtiyaç duydukları haberleşme hizmetini sağlayan GSM işletmecileri, telsiz cihaz ve sistemlerini, gerekli bilgi ve belgeleri Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna göndermek kaydıyla kurarak, OHAL süresince ücretsiz olarak kullanabilir.

Alınan kararlara göre, OHAL ilan edilen illerde, OHAL süresince haberleşme hizmetini sağlayan işletmecilere kendi tüzel kişilikleri adına tesis edilecek olan ve aciliyet arz eden iletişim altyapılarının kurulmasında da kolaylıklar sağlanıyor. İşletmeciler bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca ücretsiz olarak verilecek yer seçim belgesi ve mahallin mülki amirliğince verilecek izin haricinde herhangi bir belge olmadan iletişim altyapılarını kurabilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER