Okul Müdürleri Böyle Fişlenmiş

Okul Müdürleri Böyle Fişlenmiş...

Okul Müdürleri Böyle Fişlenmiş

Milli Eğitim Bakanlığıyetkili sendikası Eğitim Bir-Sen'in Şanlıurfa Birecik'te okul müdürlüğümülakatında fişleme yaptığı iddia edildi. Milliyet gazetesinden BurcuKarakaş'ın haberine göre, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen tarafındanaçıklanan ve Birecik'te çeşitli okullarda görev yapan 64 öğretmenin yer aldığılistede, isimlerin yanındaki notlar dikkat çekti. Kamu-Sen ve Eğitim-Sentarafından Eğitim Bir-Sen Birecik İlçe Temsilcisi Nahsen Aydın tarafındanhazırladığı açıklanan listenin, sözlü sınav komisyonuna iletildiği öne sürüldü.Listede, kişilerin isimleri, görev aldıkları okullar ve branşlarının yanı sıraideolojik görüşleri ve buna göre değerlendirmeler de yer aldı. 



'ALEVİ MİLİTAN BİRİ' 


İnternet sitesinden yayınlanan fişleme listesinde, "Üye değil. Her zamanınadamı. Kesinlikle değerlendirilmemeli. Tutarsız, güvensiz, iki yüzlü, dengesizve paracı. Kesinlikle barajın altında kalmalı", "Üyemiz. Karakterli biri.Kesinlikle değerlendirilmeli", "Türk Eğitim-Sen üyesi. Aşırı ülkücü biri","Kesinlikle değerlendirilmemeli. Alevi militan biri. Barajı aşarsa ilçedeki kızlisesine kesin atanabilir. Her şekilde engellenmesi gereken biri", "Çoktehlikeli. Kesinlikle değerlendirilmemeli. Paralelin Birecik abisi", "TürkEğitim-Sen üyesi. Kesinlikle değerlendirilmemeli. Türk faşisti. Militan biri","Ulusalcı, kesinlikle değerlendirilmemeli", "Hiçbir sendikaya üye değil.Dengesiz, tutarsız ve hiçbir şekilde idarecilik yapamayacak biri" şeklindenotlar yer aldı. 
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklamada fişlemeleretepki gösterildi. Açıklamada, "Bu fişleme listesini hazırlayanlar kiminkarakterli, kimin karaktersiz olduğunu nasıl bilmektedir? Ellerinde karakterölçüm cihazı mı vardır? Bu nasıl iştir? Bu yapılanların tek adı vardır, o dadarbedir. Bu darbe, biat kültüründen beslenenleri el üstünde tutmaya; muhalifsesleri, iktidara yandaşlık yapmayanları ise susturmaya yöneliktir. Bu işinpeşini kesinlikle bırakmayacağız. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı da yapılantüm mülakatları iptal etmeye, yazılı sınav esaslı yönetici atama sistemioluşturmaya davet ediyoruz" ifadeleri yer aldı. 



SUÇ DUYURUSU


Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, söz konusubelgelerle ilgili olarak suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, "Bu işiyapan kişinin flashbelleği bir arkadaşımızın eline geçti. Olay böyle ortayaçıktı. Belgenin altında imzası yok ama flashbellek bizim elimizde, inkaredemez. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Milli eğitim bakanlığı'nada başvuracağız. Listedeki kişiler mülakata girecek kişiler. Bu liste,komisyona ulaştırılarak düşük puan verilmesini amaçlayan bir hazırlık" dedi.


Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER