'Okullar Hayat Olsun' Projesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğince Türkiye genelinde "Okullar hayat olsun" projesi kapsamında....

'Okullar Hayat Olsun' Projesi
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğince Türkiye genelinde "Okullar hayat olsun" projesi kapsamında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 10 okulda ağaç dikimi yapılarak vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı.
İlçenin Dicle Mahallesinde bulunan Gülabibey ilköğretim okulundaki ağaç dikimine Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Mehti Özyer, Şanlıurfa Orman İşletme Müdürü Fadıl Topdağ, Siverek Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ali Bucak ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.
     Yetkililer ve öğrenciler ağaç dikimi yaparak ağaçlara can suyunu verdiler, ağaç dikiminin ardından her sınıf yetkililerle diktikleri ağaç önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.
     Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Mehti Özyer konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti. "Okullar hayat olsun projesi kapsamında il ve ilçelerimizde başlattığımız ağaç dikme kampanyamız başlamıştır, ilk etapta boş olan bütün okullarımıza fidan tahsis etmeyi planlıyoruz, proje kapsamında belirlenen okullarımızda müdürlüğümüz görevlileri tarafından öğrencilerimize ormanın faydaları ve ağaç sevgisi konuları anlatılacaktır, kaymakamlığımız işbirliğince çarşı merkezlerinde vatandaşlarımıza 50 bin fidan dağıtmayı hedefliyoruz, bu etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayarak desteklerini sunan kaymakamımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederim" dedi. 


    Yetkililer daha sonra çarşı merkezlerinde kaymakamlık işbirliğince vatandaşlara fidan dağıttı. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER