Siverek'li şehit son yolculuğuna uğurlandı

Siverek'li şehit son yolculuğuna uğurlandı

Siverek'li şehit son yolculuğuna uğurlandı

HAKKARİ'ninYüksekova İlçesi'nde, askeri aracın geçişinde PKK'lı teröristlerin yoladöşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu terhisine 2 günkala şehit olan 21 yaşındaki jandarma er Orhan İrkarlı'nın cenazesi, memleketiŞanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. 




Yüksekova'da dün sabah PKK'lı teröristlerin yola döşenen el yapımı patlayıcınıninfilak ettirilmesi sonucu Uzman Çavuş Orçun Kubat ile birlikte şehit olan JandarmaEr Orhan İrkarlı'nın cenazesi, bu sabah ailesinin oturduğu Siverek'e bağlıGüzelpınar Mahallesi'ne getirildi. Şehidin Türk bayrağıyla örtülü tabutu, babaocağında helallik alınmak için getirilirken yakınları Türkçe ve Kürtçe ağıtyakıp sinir krizi geçirdi. Şehit er İrkarlı için daha sonra mahallemezarlığında cenaze töreni düzenlendi. Törene; Şanlıurfa Valisi Güngör AzmiTuna, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpnar, Büyükşehir BelediyeBaşkanı Nihat çiftçi, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, şehidin babasıKamil, annesi Halime, eşi Zeynep, yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. 




EŞİNİN KEPİNİ TAKTI 



Şehit er İrkarlı'nın cenazesi, daha sonra ambulansla tören alanına getirildi.Burada ambulansın içine giren Zeynep İrkarlı ise, şehit eşinin Türk bayrağınasarılı tabutunu öptü. Bu sırada fenalık geçiren Zeynep İrkarlı'ya sağlıkgörevlileri tarafından tören alanında hazır bekletilen başka bir ambulanstamüdahale edildi. Daha sonra şehit eşinin kepini takarak törene katılan Zeynepİrkarlı, ayakta durmakta güçlük çekti. 



ANNESİ: AĞLAMAYACAĞIM, TERÖRİSTLERİSEVİNDİRMEYECEĞİZ 



Ailesi tarım işçiliğinde çalışan 2'si kız, 6 çocuklu ailenin büyüğü olanİrkarlı'nın tabutunu öpen annesi Halime İrkarlı, "Oğlum ölmedi.Ağlamayacağım, teröristleri sevindirmeyeceğiz. Biz de Kürt'üz ama kimseye mermisıkıp öldürmüyoruz. Bunlar Kürt değil, bunlar Ermeni. Ağlamıyorum, üzülmüyorum.Oğlum şehit oldu" diyerek ağıt yaktı. Şehit annesi daha sonra birsarılarak gözyaşı döktüğü bir askeri öptü. 

Şehit jandarma er Orhan İrkarlı'nın tek oğlu 2 yaşındaki Kenan ise, babaannesiHalime tarafından verildiği tören mangasındaki bir yüzbaşının kucağında olupbiteni izledi.

Terhisine 2 gün kala şehit olan jandarma er Orhan İrkarlı'nın cenazesi, öğlevakti kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında gözyaşlarıarasında toprağa verildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER