Siverek'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı.

Siverek'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı.

Siverek'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı.

ŞANLIURFA'nınSiverek İlçesi'nde  Cumhuriyetin 93. Yılıcoşkuyla kutlandı.


    Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine dün saat10 'da Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk'ün anıtına çelenk bırakmasıylabaşladı. 800 metre  kız ve erkek öğrencilerin  katıldığı 15 Temmuz  şehitleri anısına   yapılan koşuda   dereceye girenlere   ödülleri verildi.


    Bu gün yapılan Cumhuriyet Bayramınınkutlama etkinlikleri Sabah saatlerinde ilçe kaymakamının tebrikleri kabulüyledevam eden kutlamalarda Şirinkuyu  Mahallesindebulunan Şahit öğretmen Cuma İbiş ilkokulunda düzenlenen etkinliklere İlçe KaymakamıDr. Vural Karagül, Belediye Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu, 107 Topçu Alay komutanıKurmay Albay Abdullah Usan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu daire amirleriöğretmenler öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.


      Düzenlenentörende konuşan ilçe kaymakamı Dr. Vural Karagül yaptığı konuşmada  şöyle dedi " Cumhuriyetimiz Yüce Türk Milletinhürriyet, vatan, bayrak ve namus müdafaasında için yüksek azim ve kararlılıklagösterdiği çetin bir mücadele sonunda ilan edilmiştir. Tarihte var olduğugünden beri Hürriyet ve Bağımsızlığı en kutsal değer kabul ederek esaretaltında yaşamaktansa yok olmayı tercih eden yüce Türk milleti vatan ve bayrak sevgisiniher şeyin üstünde tutarak kurtuluşa erene ve Cumhuriyeti kurana kadar Şanlı mücadelesinisürdürmüştür. Bunu 15 Temmuzda hain FTÖ terör örgütü mensuplarıncagerçekleştirilen demokrasi ve Milli İrademize karşı hain darbe girişimine karşımilletimiz milli mücadelede ki iman, ruh ve heyecanla göğsünü tanklara siper ederekgöstermiştir Türkiye Cumhuriyeti İlelebet payidar kalacaktır"


   Tören çeşitli etkinlik ve halk oyunlarıgösterilerinin ardından son buldu.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER