Siverek'te Alt Yapı Çalışmalarına Vatandaştan Tepkiler Artıyor

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde üç aydır devam eden alt yapı çalışmaları vatandaşın tepkilerine neden oluyor.

Siverek'te Alt Yapı Çalışmalarına Vatandaştan Tepkiler Artıyor
Siverek'te kent merkezinde ve arar sokaklarda Yağmur drenaj, İçme suyu şebekesi ve yer yer kanalizasyon çalışmalarının yapıldığı ilçede vatandaşlar çalışmaların uzamasından dolayı duruma tepkili.

  
      Siverek'te kazı yapılmayan sokak ve cadde kalmazken vatandaşlar çalışmaların ne zaman biteceği konusunda bilgilendirilmedikleri için duruma tepkili. Özellikle yapılan kazı çalışmalarının üstün körü kapatılması, üstü kapatılan kazı yerlerinde dökülen mucur nedeni ile araçlarının zarar görmesinden de şikâyetçi olan vatandaşlar kimi zaman trafiğin sıkışmasına neden olan başı buyruk park eden araç şoförlerine de tepki gösteriyor. Vatandaşlar yapılan kazı çalışmalarının düzensiz yapıldığı gerekçesi ile yetkililerin koordineli çalışmadıkları acemice iş yaptıklarından dolayı yetkililerin konuya çözüm bulmasını istedi.


       Adnan Menderes Bulvarı esnaflarından İsmail Serçek konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti." Ben bu cadde de kuyumculuk yapıyorum. Üç aydır çalışmalar nedeni ile duman içerisindeyiz. Kazı çalışmaları yapıldıktan sonra üstün körü kapatılan yollar ve aynı cadde üzerinde 3-4 kazı çalışması aynı anda yapılıyor. Esnaf olarak hepimiz mağdur durumdayız. Temennimiz çalışmaların düzenli olarak bizler daha fazla mağdur olmadan bitirilmesi" dedi.


       Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada vatandaşların kazı çalışmaları nedeni ile sabırlı olmalarını isteyerek şunları kaydetti. Şuan Siverek ilçemizin 47 noktasında 47 ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaları daha kısa sürede tamamlamak için bu ekip sayısını daha da artırmanın yollarını arıyoruz. Tabi ki ilçenin tamamında çalışma var. Biz ilçenin 100 yıllık altyapı sorununu çözüme kavuştururken, devam eden çalışmaların verdiği görüntü ve gürültü kirliliği yönünden vatandaşlarımızın daha da duyarlı olmasını istiyoruz. Dolayısıyla muhakkak eleştiride alacağımızı biliyoruz. Çünkü işyerlerinin, evlerin, cadde ve sokakların önünü kazıyoruz. Gerek Büyükşehir Belediye Başkanlığı gerekse Siverek belediyemiz üst yapı noktasında; kaldırım olsun, asfalt olsun ihalelerimizi yapmış durumda. Alt yapıyı hızlandırarak bir an önce asfaltlayıp gerçekten alt yapısı yenilenmiş 100 yıllık bir şekilde tekniğe uygun, bilimsel bir şekilde günümüzün malzemeleriyle güçlendirilmiş olan alt yapısıyla üst yapısıyla huzur kentini oluşturacağız" dedi.



Haber: Abdullah Hakan Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER