Siverek'te Kadına Şiddet'e Hayır Yürüyüşü

Siverek'te Kadına Şiddet'e Hayır Yürüyüşü

Siverek'te Kadına Şiddet'e Hayır Yürüyüşü

ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde  Eğitim Sen ve HDP'li kadınlardan oluşan KadınPlatformu Üyelerinden oluşan yaklaşık 200 kadın Kadına Şiddete Hayır yürüyüşüdüzenledi.


İlçenin Hasan Çelebi mahallesinde toplanan kadınlar ellerinde dövizve pankartlarla sloganlar eşliğinde yaklaşık bir km yürüyerek ilçenin kanlıkuyuparkına yürüdü.


Burada kadınlar adına platform üyesi İnci Korkankorkmaz okuduğu basın açıklamasında şöyle dedi"Kadına yönelik şiddetin yüzde 1400 artığı , ve her gün 5 kadının en yakınındakierkek tarafından öldürüldüğü ülkemizde bu durum , şiddetin vardığı düzeyi vehükümetin bu durumu çözme noktasındaki yetersizliğini açıkça göstermektedir.Alınan yargı kararlarında, devam eden mahkeme süreçlerinde, kadın katillerine "haksız tahrik" adı altında caza indirimi uygulamaları eril zihniyetin devletkatındaki örnekleriden sadece birisidir.

Bizler erkek adaletin vardığı bu kararıkabul etmiyor, vicdanlarımızda mahkum ediyoruz. Erkek adalet değil gerçek adalet sağlanıncaya kadar mücadelemize devam edeceğimizi bir kez daha ifadeediyoruz." Dedi. 


Yapılan basın açıklamasının ardından meydanda bulunan duvaraçeşitli karikatürler  çizen kadınlar dahasonra sessizce ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER