Siverek'te Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Açıldı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Devlet Hastanesinde yeni doğan servisi, yoğun bakım üneti açıldı.

Siverek'te Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Açıldı
İlçemiz 250 yataklı Devlet Hastanesinde bulunan yeni doğan servisinde yoğun bakım ünitesi ilçe kaymakamı Dr. Vural Karagül tarafından açıldı.


Siverek Devlet Hastanesi yeni doğan servisinde yoğun bakım ünitesi İlçe Kaymakamı Dr. Vural Karagül Devlet Hastahanesi Başhekimi Uz. Dr. Muhammed Bahattin Durak , AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik ve sağlık personellerinin katılımı ile açıldı.



Açılış sonrası başhekim ve yetkililerden ünite ve ünitede bulunan bebeklerin sağlık durumları hakkında bilgi alan İlçe Kaymakamı Karagül ilçemizde doğum oranının yüksek olduğunu gerek anne gerekse bebeklerin sağlığı için her tedbiri aldıklarını belirterek '' Devlet hastanemizde daha önce bilindiği gibi küvez olmadığından erken doğum veya riskli doğumlar yapılamıyordu. Bu işlemi ilçede yapamadığımız için anne ve baba adaylarımızız en yakın merkezi hastanelere Yani Şanlıurfa ve Diyarbakır illerimizde küvezleri bulunan hastanelere havale etmek zorunda kalıyorduk. İlçemizde 330.000 TL maliyet ile kurduğumuz ve bugün açılışını yaptığımız Yoğun bakım ünitesi sayesinde 32 ve 38 hafta arası gebelikte meydana gelen erken doğumlarımızı artık hastanemizde yapacak , anne ve baba adaylarımızın farklı illere havale edilmesine gerek kalmayacak '' dedi.

K
aymakamımız Dr. Vural Karagül bu ünitenin açılmasında emeği geçen başta başhekimimiz olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER