Siverek'ten Sur'a Yardım Kampanyasına Yoğun İlgi

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde İslami Sivil Toplum kuruluşlarının oluşturduğu Siverek-Sur Dayanışma Platformunun başlattığı yardım kampanyası sona erdi.

Siverek'ten Sur'a Yardım Kampanyasına Yoğun İlgi
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde İslami Sivil Toplum kuruluşlarının oluşturduğu Siverek-Sur Dayanışma Platformunun başlattığı yardım kampanyası sona erdi.


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden çatışmalar nedeni ile mağdur olan vatandaşlara yardım amaçlı düzenlenen ve "Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım" sloganı ile başlatılan yardım kampanyasında sadece STK'lar değil, Kaymakamlık, Diyanet, Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurumlarda destek oldu.


Siverek-Sur Dayanışma Platformu sözcülerinden Murat Başaran yaptığı açıklamada: ''Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım" kampanyasının 3 ayaktan oluştuğunu belirterek, " Kampanyamızın birinci ayağında yardım toplama merkezinde vatandaşlardan gelen nakdi, gıda ve battaniye yardımlarını kabul ettik. İkinci olarak da Siverek Müftülüğü tarafından camilerde toplanan yardımlar oldu. Kampanyamızın Üçüncü ayağını da okullarda öğrencilerimizden topladığımız yardımlar oluşturdu. Toplanan nakit paralarla da 400 kolilik gıda malzemesi ve 500 adet çift kişilik battaniye aldık. Toplamda ise 2 kamyon dolusu yardım topladık" dedi. 


Platform yetkililerinden Cemil Yeşildağ ise kampanyaya destek veren başta Siverek halkı olmak üzere Siverek Belediyesi, Siverek Müftülüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları ve tüm hayırseverlere teşekkür etti.


Sur'da bir süredir devam eden çatışmaların ortasında kalarak mağdur olan vatandaşlara ulaştırılmak üzere başlatılan kampanyada toplanan yardım malzemeleri bu akşamüzeri platform yetkilileri tarafından Siverek Belediyesine ait iki araca yüklendi. 2 Kamyon yardım malzemesinin pazar sabahı Diyarbakır'da 72 STK'nın organize ettiği "Sur için yardım" organizasyonu sorumlularına teslim edileceği öğrenildi.  


Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin ortak temennisi çatışmaların bir an önce sonra ermesi bölge halkının mağduriyetlerinin giderilmesi. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER