Siverekli Çiftçilerin Kredi Talebi

Siverek ilçesinde yaşayan çiftçiler Siverek ziraat Bankasından kredi alamadıklarından yakınarak sorunlarının bir an önce çözülmesini istediler.

Siverekli Çiftçilerin Kredi Talebi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaşayan çiftçiler Siverek  ziraat Bankasından kredi alamadıklarından yakınarak sorunlarının bir an önce çözülmesini istediler.

 

  Konuyla ilgiliaçıklamada bulunan Siverek Ziraat Odası Başkanı Cuma Polatoğlu yaptığıaçıklamada şunları kaydetti’’ Son üç yıldır çiftçilerimiz başvurmalarına rağmenmaalesef Banka Siverek’te gösterilen  Gayrimenkulleri ipotek olarak kabuletmediği için çiftçilerin kredi başvurularına olumlu cevap vermiyor.

 

    Bankayetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde  bunun  nedeninin geçmişte alınan  kredilerin  geri ödenmediğini  söylüyorlar odamıza kayıtlı  8 bin çiftçimizbulunuyor   yüz çiftçi kredisini geriödemediği için  8 bin insana krediverilmeyerek adete cezalandırılıyor.

 

     Türkiye’nin hiçbir bölgesinde  bu uygulama olmamasına rağmen  sadece Siverek’te olması bizleri üzüyor sorunun çözülmesi amacıyla Tarım Bakanlığına Ziraat Bankası gelenmüdürlüğüne  defalarca  yazı yazmamıza rağmen   maalesef sorunuçözemedik, bu konuda sayın Başbakanımızın desteklerini bekliyoruz’’

 

       Siverek  ziraat Bankası yetkilileri  konunun genel müdürlük konusu olduğunu belirterek açıklama yapmak istemediler.

 

Haber: Mehmet SEZGİN

 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER