Türkiye'de Koronavirüs | En yüksek can kaybı açıklandı

Türkiye'de Koronavirüs | En yüksek can kaybı açıklandı

Türkiye'de Koronavirüs | En yüksek can kaybı açıklandı

Türkiye'de Koronavirüs nedeniyle 174 kişi daha hayatını kaybetti, 6 bin 876'sı hasta dahil olmak üzere 29 bin 132 yeni 'vaka' tespit edildi. Böylece toplam ölüm sayısı 13 bin 14'e, hasta sayısı ise 474 bin 606'ya yükselirken, toplam vaka sayısı henüz bilinmiyor. Öte yandan 174 ölüm, Türkiye'de Koronavirüs nedeniyle ilk ölümün yaşandığı 17 Mart'tan bu yana Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı en yüksek veri oldu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip Koronavirüs'ün (Covid-19) Türkiye'deki güncel durumuna ilişkin Sağlık Bakanlığı'nın verilerini paylaştı.

Bakan Koca, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün tespit edilen 6.876 yeni hastamız var. Aktif hasta sayımız artıyor. Salgının seyri kadar bizim tedbirlere uyumumuz da kısıtlamalar konusunda belirleyici olacak. Tedbirlere uyarsak kısıtlamalara gerek kalmaz. Birlikte mücadele edersek başarabiliriz."

Editör notu: Tablodaki 'vaka' tanımı, semptom gösterip göstermediğine bakılmaksızın PCR testi pozitif çıkmış kişileri kapsarken, 'hasta' tanımı PCR testi pozitif olan, semptom gösteren ve tedavi gören kişileri kapsıyor. 

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2020, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER