Urfa'daki komutan gözaltına alındı!

Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu 33 ilde eş zamanlı düzenlenen FETÖ operasyonu kapsamında Şanlıurfa Birecik İlçe Jandarma Komutanı gözaltına alındı.

Urfa'daki komutan gözaltına alındı!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmaları kapsamında FETÖ'nün TSK yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri ve "mahrem imamlarca" ankesör ya da büfe telefonlarından arandıkları belirlenen kişilere gözaltı operasyonu düzenlendi.

 

ŞANLIURFA BİRECİK İLÇE KOMUTANI 

Şanlıurfa'nın da aralarında olduğu İzmir merkezli operasyonda 3 albay, 3 yarbay, 10 binbaşı, 22 yüzbaşı, 2 üsteğmen ile meslekten ihraç edilen, emekli olan, istifa eden, sözleşmesi feshedilen 21 albay, 4 yarbay, 5 binbaşı, 13 yüzbaşı, 4 üsteğmen ve 1 teğmenin de olduğu belirtildi Soruşturma kapsamında toplamda 40'ı muvazzaf, 88 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 33 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 52 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında İzmir Selçuk, Şanlıurfa Birecik ve Erzurum Karayazı ilçe jandarma komutanlarının da bulunduğu öğrenildi.

AJANS URFA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER