Katiller Hesap Vermelidir, Vekiller Değil

Dün bir kez daha içimizi yangın yerine çeviren haber servis edildi haber ajanslarına. Siverek Devlet hastanesi kavşağında meydana gelen trafik kazasında biri henüz doğmamış masum bir bebek olma üzere 4 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralı bir şekilde hastaneye kaldırıldı. 
 

         Kazanın meydana geldiği Devlet Hastanesi kavşağı sabıkalı bir yer. Daha önce ocakların söndüğü ve yaraların alındığı bir kavşak burası. Herkesin kaçırdığı bir diğer nokta Diyarbakır-Şanlıurfa arasında kalan bağlantı yolunun Siverek sınırları içerisinde kalan 60 km civarındaki asfalt yol adeta kazalara davetiye çıkarıyor. 
 

         Hastane'nin yolun karşı tarafına yapılmasına sessiz kalan Siverekliler hastane bittikten sonra kazalar meydana gelmeye başlayınca anladı bir şeylerin yanlış gittiğini. Tüm memleket ayaklandı bir tabela diktirebildik, birde hakkını teslim etmemiz gerekir ki trafik ışıkları da var. Ancak böyle bir yol güzergahında böyle bir trafik ışığının konması bile aslında işlerin ne kadar ucuz, insan hayatının ne kadar değersiz olduğunu kanıtlar nitelikte. Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu Güneydoğu'nun en önemli bir yolu iken, bu 60 km bir yol güzergâhında sadece yaz aylarında 30'u aşkın insan hayatını kaybetmişken bu kadar iyimser olmak ve sadece her kavşakta meydana gelen kaza haberi sonrası konuşulup bir sonraki kazaya kadar kapanan bu konuyu bu sefer kapatmayacak buna sebep olanlar hakkında hesap sorulması gerektiğini düşünüyorum. 

        Siverek'te meydana gelen trafik kazalarına baktınız mı bilmem ama ben her defasında kazaya giderken 10 veya 15 km de meydana gelmekte bu trafik kazaları. 
 

Sizce bunların hepsi tesadüf mü? 
 

        Bu kazaların meydana geldiği güzergâh boyunca gidin yolda biriken mucur, zaman zaman eksik bırakılan trafik levhalarının yokluğundan meydana gelmekte. Ediz köyünden bakıldığında bile yolun bir yılan edası ile kıvrıldığını görmek mümkünken nasıl bir mühendislik kafası anlamıyorum. GAP Havalimanı milyarlarca liraya maal olmuşken kışın bir uçak piste inemez sis nedeni ile, hastane yapılır Siverek'in en olmadık yerine yapılır, D-360 karayolu'nun 600 km'lik bağlantı yolunun aynı zamanda E-99 karayolu bugün Türkiye'nin en önemli bağlantı yolu iken Siverek bölümünde bu kadar istismarın olması ve kimsenin bunu görmemesi şaşkınlık verici. 
Eğer bizler bugün hesap soracaksak eğer bunlar AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ve Zeynep Karahan Uslu olmamalıdır. Çünkü bu işin temelinde Karayolları yatmaktadır ve projeyi hazırlayanlardan hesap sorulmalı, bu hesap sorulurken Milletin vekilleri üzerinden sorulmalıdır. sosyal medya'da bu konu üzerinden milletvekillerini suçlayan arkadaşların yorumlarını görüyorum, sanki Milletvekillerinin gözü o yolda da birilerinin ölmesini bekliyorlar. İnsaf yahu insaf bu kadar da eleştiride sınırı bilmek gerekir diye düşünüyorum. Bugün siyasetçinin en büyük sermayesi halkına yaptığı hizmettir. Milletvekillerinden önce bu işin muhatabı olanlardan hesap sorulmalıdır. Yıllardır ihaleyi alan firmanın yolu söküp söküp yapması ve karayolları'nın ihmallerini gün yüzüne çıkarmamız gerekiyor. Bahsettiğim yollarda ikili meydana gelen trafik kazası nadir bulunur. Onun dışında sürücü kontrolü kaybetmiş ve araç şarampole devrilmiştir. Bu ve buna benzer birçok kazada bariyerlerinde olmaması ayrı bir sorun. Siverek'ten Urfa'ya gittiğiniz zaman Hilvan'dan başlamak üzere başlar bariyerler Şanlıurfa'ya kadar. 

 

           Sorunları her defasında bir şey olmaz diye yastık altı ettiğimiz için günü geldiğinde ayyuka çıkıp ortaya çıkınca hemen birilerini suçlamaya başlarız. İşte Siverek'in Hastane kavşağı da bu sorunlarımızdan biridir. Bu sorunu gündemde tutmalı ve çözümü için sonuç almaya odaklanmalıyız. Yoksa bu yol can almaya devam edecektir. Yurtdışına olsanız böyle bir kavşakta trafik kazası meydana gelse ve 6 kişi yaşamını yitirse memleketin yarısı kaza alanına gelip mum dikip neredeyse yas ilan edilir. Bizim memlekette ise kahve köşelerinde o akşamın muhabbeti çıkıyor. 
 

         Eğer bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız ki, pekte rahatsız olduğunuz söylenemez Sivereklimin ama yine de hani olur da değiştirmek isterseniz eğer o değişime kendi içinizden başlayın.

YORUM EKLE