Orada Bir Belediye Başkanı Var Uzakta ,Görmesekte ,Bilmesekte...

Önceki gün nereden aklına gelmişse Belediye Başkanı gazetecilerle sabah kahvaltısında buluşmak istemiş. Sağolsunlar beni de arayıp nazikçe davet ettiler. Nereden estiyse diyorum çünkü göreve geldiğinden beri ilk defa Siverek'te gazeteci olduğunun farkına varmış olmalı ki, herkesi kahvaltıya çağırmış. Çağırdığı gazetecilerde Belediye bünyesinde çalışan personelden oluşuyor. 

 

      Kendisi ile en son seçimden önce aday tanıtım toplantısında bir araya geldik. Kuzu gibi olan, idealleri olan ve vizyon sahibi bir Belediye Başkan adayı profili çizme derdindeydi. Hatta kendisi konuşurken içten içe inşallah böyle bir Belediye Başkanı olursun dedim. Kendisi Belediye Başkanı olduktan sonra bir insanın nasıl değişebileceğini kanıtlayarak kendisini seçimde destekleyenleri bile şaşırtma yeteneğine sahip bir kişilik. 

 

      Gazetecilerle kahvaltı esnasında yaptığı konuşmalar adeta karşısında oturan gazeteci meslektaşlarımın aklı ile dalga geçmekten başka bir şey değil. Yaptığı açıklama şöyle; ''Unutmayınız ki Başkanlık odamızın kapısı tüm vatandaşlarımıza olduğu gibi sizlere de açıktır. Siverek ile ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşmanız bizi sevindirir ve bizde bunu bir katkı olarak addederiz. Yönetim olarak istişareye önem veriyoruz'' demiş. Karşısında bu cümleyi kullandığı Gazetecileri birim birim gezdirerek, sürgünden sürgüne göndererek kendi hakimiyet egosunu tatmin etme çabaları ve gayreti içerisinde olan bir Belediye Başkanının bu sözleri ne derece samimi bulmalıyım ? 

 

      Toplumun vicdanı olan ve toplumun aynası olan Gazetecileri baskı altına alarak, sistematik bir şekilde sindirerek ve susturarak karşılarına geçmek dalga geçmekten başka bir şey değil. Bu gazeteci arkadaşlarım Siverek daha iyi hizmet alsın, eksiklikleri gündemde tutalım ki siyasilerin eli güçlensin diye çaba harcasınlar, bunu yaparken mevki makam adına değil de sadece gazeteci olmanın sorumluluklarını yerine getirmek adına çalışıp, çabalasınlar. Sonra biri çıkıp gelsin bunların hiç biri olmamış gibi kahvaltı masasının ucunda otursun biz sizi önemsiyoruz desin. Siverek'te İktidar partisi mensubu bir belediyesin üstelik Büyükşehir Belediyesinin merkezde bir çok hizmeti kendisinin yapıyor olmasına karşın Siverek Belediyesinin bazı köy yolları dışında, seçimlerde vaat ettiklerine bakıyorum birde şuanda içinde bulunduğumuz duruma bakıyorum da eskisinden daha beter durumdayız. ''Bir Belediye'nin asli görevlerini göğsünü kabarta kabarta söylemesinden çok halk için yaşam alanları ve sosyal belediyecilikte projeler üretmesi gerekir'' diyen Belediye Başkanı Resul Yılmaz yaptığı kahvaltıda oraya şu taşı yaptık, burada şu çukuru kapattık. Oraya şu boruyu döşedik vs. Ne oldu o ideal, vizyon sahibi Belediye Başkan Adayından, bu Belediye Başkanına arada dağlar kadar uçurum var. 


 

      Şimdi bir kaç şey yazacağım bunları kendim uydurmuyorum, bunlar kendilerinin seçim beyannamesinde olan ancak bırakın şuana kadar bir girişimi akıllarına gelmeyenleri bir hatırlatmak isterim. Sayın Başkan; Kent Meydanı, Karacadağ kış sporları merkezi, Fırat su sporları merkezi, Şehir stadyumu, Gençlik merkezleri, Çocuklar için seyyar havuzlar, Siverek Kalesinin restorasyonu hatta Hürriyet caddesindeki trafiğin yeraltına alınmasını konuşurken bugün geldiğimiz noktada ise döşenen boruyu her fırsatta dile getiriyor. Siverek'te yapılan projelerin AB projesi olması bir tanesi hariç diğer yapılan projelerin eski Başkandan kalma ve devam ediyor olmasını biz bilmiyor muyuz sanıyorsun? Proje üretmek yerine eskilerini kendine maal etmek, yaptığın ihalelerin bir çoğunu doğrudan temin ile alarak tanıdığın eş dosta verdiğini, Belediyenin sosyal tesislerini bir bir akrabalarına verdiğini, Belediye birimlerine akrabalarını alarak kendin verdiğin ''Herkese eşit yaklaşacağım'' sözünü unuttuğunu biliyoruz başkan bunları sana hatırlatacağım daha çok vaktimiz var. Onun için acele etmeden yavaş yavaş sana hatırlatacağım. 

     Öyle sürgünden sürgüne gönderdiğin gazetecileri karşına alarak bu işler böyle olur sanıyorsan yanılıyorsun. Madem kendinize ve yaptığınız hizmetlere çok güveniyorsanız buyurun Facebook üzerinden bir canlı yayın yapalım sizinle baş başa, ne icraat yapmışsınız birde öyle konuşalım. Tabi bu program sizin öyle para vererek katıldığınız programlara ve sorularının cevabını önceden bildiğiniz programlara benzemez peşin peşin söyleyeyim.

YORUM EKLE