Polis Gaza Gelirse

Siverek'te ara sıra kavgalar olsa da bu kavgalar Siverek'in huzurunu pek etkilemez ama genelde huzurlu bir memlekettir. 
    Siverek'te suç oranlarına bakarsan diğer il ve ilçelere oranla daha düşüktür. Toplumsal olayların tetiklediği kavgalar yılda 3 veya 4 defa muhakkak olur ve bu süreç diken üstünde geçer. Aşiret yapısına dayalı olan bu kavgalarda şehir olarak daha kötü olmamasını diler bu tür durumlarda huzurun tekrar tahin edilmesi için dua ederiz memleket olarak. 

 

    Peki, Siverek'te görev yapan polislerimiz bunun neresinde?
 

     Geçtiğimiz aylarda Dörtyol da meydana gelen kazada yaşamını yitiren bir çocuğumuzun akrabalarının yol ortasında yaktığı kamyonu düşünürsek ve Polis'in buradaki tutumunu göz önünde bulundurursak eğer Polis'in ne kadar aciz ve çaresiz olduğunu anladım. Çaresiz diyorum çünkü Doğuda görev yapmak her zaman zor olmuştur. 
 

    Olayın üstünden aylar geçti dün yine ortaya çıktı çaresiz Polisimiz. 70 Dakika boyunca izlediğimiz maçın 70. dakikadan sonra başlayacağını bilemezdik. Ev sahibi takım Gençler U19 kategorisinde mücadele veren Siverek Belediye Spor Genç Takımı ve aynı kategoride mücadele veren misafir takım Viranşehir Belediye Spor'u evinde konuk ediyor. Ne olduysa 70. dakikada kırmızı kart gören bir oyuncunun hakemle laf dalaşına girmesi ile başladı olay.
 

    İşte o zaman tüm oyunun dengesi değişti Siverek Çevik kuvvet spor ve Siverek -Viranşehir Spor'un kazananı elbette Çevik Kuvvet Spor oldu. Malum 19 yaşındaki çocuklar futbol oynamaya alışkın oldukları için ve oynadıkları sporda Futbol topuna alışık olduklarından dolayı ilk defa biber gazı ve gaz bombası gördükleri için neye uğradıklarını şaşıran gençler iptal oldu haliyle. 
Tabi bu kargaşada sahada bulunan ve her halinden amir olduğu belli olan bir Polis memuru bağırıyor, "Ayakta adam kalmasın hepsini indirin" Sahada herkes sağa sola kaçışırken bir ara kendimi savaş alanındaki muhabir hisseder oldum, sanki Sniperla adam indiriyorlar havası hissettim. Sonra yanımda bulunan gazeteci arkadaşım Mehmet Sezgin'in sesi ile irkildim meğer taş geliyormuş kaçmamız gerekiyor. Polis'in hiçbir durum yokken Sahaya girip 22 gence yaptığı orantısız güç tabi ki taraftarın canına tak etti. Onlarda maça daim olmak isteyince ortalık tamamen karıştı. Polise taşla saldıran taraftarlarında sakinleşmesi pek kolay olmadı. 

     Tam çıkışlara yönelirken yapılan müdahalenin Medya'ya düşeceğini istemeyen bir Polis DHA Muhabirine yaklaşarak videoları kendisine teslim etmesini istiyor. Olumsuz cevap alan bu polisimiz bin bir dereden su getirip muhabiri korkutup almak düşüncesine girmek istese de alamadı görüntüleri. 
Hal böyleyken konuyu kapatıp gelip haberleri sitemize geçtikten sonra Polis'in tavrını hala tartışıyorken gecenin geç saatlerinde kafası kıyak olan bir şahıs bir kurum camlarını tekmelediği haberini aldık. Olay yerine yetiştiğimizde kurum camının bira şişesi ve taşlarla taşladığını gördüğümüz bu şahıs daha sonra Hürriyet caddesine küfürler savurarak yoluna devam ediyor. "Sarhoşun mektubu okunmaz" sözü aklıma geldi. Tam o esnada Polisler olay yerine geldi ve şahsın yanına gittiler iyi niyet kullanarak şahsın mektubunu okumayı düşünen Polis'e bıçak çeken vatandaş daha sonra karanlık sokakta evinin yolunu tuttu. Evinin önüne giden polis daha sonra bir şey yapmadan karakolun yolunu tuttu. 

      3 Doblo, 1 Yarım Transit, 1 Akrep, 1 clio araçlarını düşünün ve 10 - 15 polis, 1 sarhoş vatandaşın mektubunu okuyamadı. Şimdi burada beni düşündüren 22 Futbolcuyu sahada iptal eden Lafım ona ayakta kalmasın diyen bu amir 1 sarhoş vatandaşı neden iptal edemedi onu anlayamadım. Ama şunu iyi anladım bu ülkede kafan sürekli güzel gezeceksin aksi durumda önüne gelen mektubunuzu okuyor.

YORUM EKLE