Şanlıurfa'nın ilçeleriyle imtihanı!

Şanlıurfa'yı dünyanın en güzel şehirlerinden birisi yapan en önemli özellik ilçelerindeki tarihi, turistik ve kültürel miras değerleridir.


Siverek'te sönmüş bir volkan olan Karacadağ; Halfeti'de sular altındaki antik kent; Harran'da dünyanın ilk İslam üniversitesi; Haliliye'de bulunmasıyla birlikte tarihin yeniden yazılmasına sebep olan Göbeklitepe; Eyyübiye'de dünyanın ilk ve tek doğal akvaryumu olan Balıklıgöl; Birecik'te ilçeyi yarıp geçen Fırat; Viranşehir'de peygamber mezarlarının bulunduğu Eyyüp Nebi; Ceylanpınar, Akçakale ve Suruç ise içinden geçen Suriye sınırı; ilçelerimizdeki zenginliklerden sadece birer tanesidir?


Bunlar geçmişten gelen miraslarımız.


 

Peki biz şimdiki nesiller olarak bu ilçelerin üzerine ne ekleyebildik?

 

Bu ilçelerin adını hangi özelliğiyle dünyaya duyurmaya çalışıyoruz?

 

Geçmişte Siverek'i faili meçhuller gibi iğrenç bir durumla duyurarak ilçenin adını kirlettiğimiz ve Karacadağ'ı bu cinayetlerin gölgesinde bıraktığımız gibi, Akçakale ve Suruç'u da farklı iğrençliklerle kirletmeyi başarıyoruz!

 

Akçakale'de bir avuç kansız, telefonla türlü türlü dolandırıcılık yaparak ilçenin adını ulusal medyanın gündeminden düşürmüyor.

 

Suruç'ta da birkaç ailenin bazı kan emici vampirleri borç verdikleri iş adamlarının donunu dahi aldıkları yetmezmiş gibi çoğu zaman canını da alarak ilçenin adını yaptıkları vicdansızlıkla duyuruyorlar.

 

Burada size dolandırıcılığın ve tefeciliğin çok kötü bir şey ve haram olduğunu anlatacak değilim. Zaten gün geçmiyor ki özellikle tefecilik nedeniyle kavgalar çıkmasın, insanlar birbirini vurmasın ve yuvalar yıkılmasın. 

 

Her ne kadar ilçelerinin adını kirleten bu insanlar çok az bir kesim olsa da, yakalanmakla da bitmiyorlar. En önemlisi de dolandırıcılık ve tefecilik yöntemlerini geliştirerek yayılıyorlar.

 

Akçakale'nin de, Suruç'un da erdemli insanları, STK'ları ve alimleri topyekun bir mücadele başlatmadıkları sürece devletin de mücadelesi polisiye yöntemlerden öteye gitmeyecektir. Aksi bu şehirde, dünyada benzersiz güzel değerler olduğunu unutturup, barbar insanların yaşadığı bir şehir olarak akıllara getirmeye devam edecekler.

 

Unutmadan, bu iğrençlikleri yapanlar sadece bu ilçelerde değil, diğerlerinde de var. Ama çıkış noktası ve kolektif çalışmanın bunlarda olması dolayısıyla ilk akla gelen ilçeler bunlar.

 

Dolandırıcılık ve tefecilikle mücadele edilmeye başlandıktan sonra hem tarihi ve kültürel miraslarımızla öne çıkmış olacağız hem de kentte meydana gelen huzursuzlukların, kavgaların, iflasların, intihar ve cinayetlerin de büyük oranda önüne geçmiş olacağız.



Kaynak: Gazeteipekyol

YORUM EKLE