SEVGİLİ GENÇLER

Bir ülkenin geleceği gençlerine bağlıdır. Gençler iyi bir eğitimle, sağlam karakterli ve donanımlı bir şekilde yetiştikleri zaman, ülkenin geleceği umut verici olur.
     

Burada gençlerimize düşen görevler yok mudur?  Elbette ki vardır. Gençler her şeyden dini değerlerini gerçek kaynaklardan öğrenmelidir. İyi alışkanlıklar kazanarak hayatın zorluklarını kolaylaştırabiliriz. Bu iyi alışkanlıklarımızın başında kitap okuma ve spor yapma alışkanlığı olmaktadır. Biri vücudun gelişmesini sağlarken diğer alışkanlığımızda beynimizin gelişmesini sağlayacaktır.
     

Okulların açılıp açılmayacağı bellirsiz. Açılsa bile eskisi gibi olmayacağına göre siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Bu da iç disiplinimizi sağlayacak plan denemeleri yapmalıyız. Günlük, haftalık ve aylık planlar yapılarak bu planları; dışarda herhangi bir baskı olmadan, iç disiplinimizle hazırladığımız bu planları uygulamalıyız. Bu şekilde iç disiplinimiz gelişecek, planlı bir çalışma metodunu kazanacağız. Bunu kazandığımızda başarılı olmamak gibi bir sorunumuz olmayacaktır. Zaten eğitimin amacı; kişinin kendi ayakları üzerinde durarak hayatın zorluklarıyla meşru olan bir zeminde mücadele edebilecek güç ve tecrübe kazanmaktır.  
               

Bugün üzülerek bir gerçeği vurgulamak isterim ki bu hususta başarılı bir performans gösterdiğimizi inanmıyorum, çünkü aileden alıştırılmış kötü bir hasletimiz olabilir. Buda çocukların kendi kabiliyetini geliştirecek bazı faaliyetlere izin verilmediğidir. Bu da çocuğun birileri tarafından sürekli dürtülme alışkanlığı edinmiştir. Dürtülmediği zaman orada durur, kalır, buda çocuğun yeterince sorumluluk kazanmadığının bir göstergesidir. Burada aileden kaynaklanan aşırı sevgiden dolayı, yanlış bir yönteme sebebiyet vermektedir.
​Onun için her yaşta çocuklarımızın ve gençlerimizin kabiliyetini geliştirecek onlara sorumluluk vermemiz, onların hayatta daha başarılı olmasın sağlayacak bir yöntem ve metottur.

Değerli gençler; bugünlerde, bu salgın hastalığı yüzünde okullarda uzaktan kalmanıza sebebiyet verdi. Beraberinde size büyük bir sorumluluklar yükledi. Bu sorumluluklar; okuldan almış olduğunuz çalışma kültürünü kendinizin devam etmenizdir. Çalışmadığınız ve değerlendirilmediğiniz her saat nakit olarak para kaybetmiş oluyorsunuz. Ayrıca inancımızda da” iki günü eş olanlar ziyandadır. Onun için iç disiplinimizi geliştirmek zorundayız. Yarın hayatımızda “keşke” lerin olmaması için zamanımız en iyi bir şekilde değerlendirmeliyiz.
 

​Siz ne kadar iyi ahlaklı ve donanımlı yetişirseniz bu ülkenin geleceği o kadar umut vadedecektir. Sizler yalnız kendinizden sorumlu değilsiniz, sizler öncelikle kendinizden, sonra ailenizden sonrada yaşadığınız bu vatana ve millete karşı sorumlusunuz. Her şeyden önceden davranışlarından da Allah’a karşı sorumlusunuz. Allah’ın yasakladığı kötü hasletlerden uzaklaşarak iyi hasletlere yapışmakla hem kendinize hem ailenize ve hem de milletinize faydalı birer birey olacaksınız.

YORUM EKLE