Siverek Halk Eğitimi Merkezi Koro Ekibinden Unutulmaz Gece

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Koro ekibi tarafından ilçede bulunan Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Türk Halk Müziği konseri verildi.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün planlaması doğrultusunda Türkiye’nin 81 ilinde bulunan Halk Eğitim Merkezlerinde başlatılan projede kısa süre içerisinde koro ekibini kuran Siverek Halk Eğitimi Merkezi oluşturduğu koro ekibi ile ilk konserini verdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Halk Eğitimi Müdürü Mahmut Kışlar şunları kaydetti. “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün Türkiye’nin 81 ilinde Şarkılar bizi söyler, biz de şarkı söyleriz sloganı ile yola çıkarak başlatılan projede müzik öğretmenlerimizin çabaları sonucu kurulan koro ekibi bu akşam ilk konserini verdi. Çeşitli meslek ve yaş grubundan oluşan koro ekibimizin bu akşam ki konserine yoğun ilgi vardı. Böylesi güzel bir akşamı bizlere yaşattıkları için başta eğitmen hocalarımız ve koromuzun değerli üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

KORO ŞEFİ AVCI; İLGİDEN DOLAYI HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Türk Halk Müziği korosunun oluşmasında büyük katkıları olan koro şefi Serkan Avcı ise yaptığı açıklamada şunlara değindi. “Bu akşam bizlere gösterilen yoğun ilgi aylardır yaptığımız çalışmaların boşa gitmediğinin kanıtı. Eylül ayında başvuruları almaya başladık. Ekim ayında ekibimizle provalara başladık. 3 aylık çalışma sonucu bugün ilk konserimizi verdik bizlere desteklerini esirgemeyen Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüz Mahmut Kışlar’a ve koro üyelerimize en önemlisi konserimize yoğun ilgi gösteren seyircilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İki saat süren konserin ardından koro üyelerine sertifikaları verildi.

YORUM EKLE