Başkan Ayşe Çakmak’tan aşı seferberliği

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Şanlıurfa aşılamada en düşük iller arasında açıklamasının ardından Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, koronavirüs için aşı seferberliği başlattı.

Başkan Ayşe Çakmak’tan aşı seferberliği

İlçe Sağlık Müdürlüğü ile yapılan işbirliği sonrası, Belediye hizmet binasının karşısında bulunan parkta açılan stantta belediye personelinin kolayca aşıya ulaşım sağlaması amaçlanıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Ayşe Çakmak şunları kaydetti. “Sağlık Bakanlığımızın aşılama ile ilgili çok iyi uygulamaları var. Her vatandaşımızın aşı olması için olağanüstü çaba harcayan sağlık çalışanlarımızın emeklerine şahidiz. İlçe Sağlık Müdürlüğü daha önce Lezgo parkında aşılama standını kurmuştu. Bizlerde Belediye olarak vatandaşlarımıza örnek teşkil etmesi amacı ile personellerimiz ve ailelerinden başlayarak aşıya teşvik ediyoruz. Bu konuda hastaneye gidemeyen personellerimiz ve aileleri için belediye binamızın önünde bulunan parkta aşı noktası oluşturarak aşıya ulaşımlarını kolaylaştırıyoruz. Aşısını olmamış vatandaşlarımızı da aşı olmaya davet ediyorum. Eski normal hayatımıza dönmek ve bağışıklık kazanmamız için aşılarını olmayı tavsiye ediyorum” dedi.  


SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA KIRMIZI UYARISI


8 Temmuz Perşembe gününe ait koronavirüs tablosunu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA vaka sayısında artış yaşandığına dikkat çekerek “Mavi olmaya yaklaşan illerimizin sayısı artıyor. Aşı ile tam bağışıklık sağlanabilmesi için biran evvel aşınızı olun. Şanlıurfa tabloda kırmızı renkte olmayı sürdürürken aşılama oranında da en düşük iller arasında yer alıyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER