Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı Yapıldı

Siverek Belediye Meclisi, Kasım ayı olağan toplantısı meclis üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı Yapıldı
    Siverek Belediye Meclisi, Kasım ayı olağan toplantısı meclis üyelerinin katılımıyla yapıldı.

     Meclis toplantısında gündem dışı söz Alan Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) üyeleri adına söz alan meclis üyesi Sait İzol Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gürkan'ın ölüm orucu eylemine dikkat çekerek şunları kaydetti. "Düşünceler ve kardeşlik bağlarının değil beton duvarlarla çelikten duvarlar olsa da engellenmeyeceğini en çok Kürtler bilir. İnkâr ve imha politikalarının bu yüz yılda işe yaramayacağını artık dünyanın bilmesi ve özellikle de AK Parti iktidarının çok iyi bilmesi gerekiyor.
Yüreklere duvarlar örülmeyeceğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Biz halkların kardeşliğinden bütünleşmesinden kucaklamasından yanayız.
Hapishaneler, hücreler gerçeğin önüne geçemez nasıl ki güneş balçıkla sıvanmıyorsa bir halkın kucaklaşması el sıkışması önlenemez"
dedi. 

     Konuşmanın ardında Belediye Başkanı Ali Murat Bucak başkanlığında yapılan toplantıda meclis gündeminde bulunan su protokolünün yapılması için, Siverek Teneke Sanayi AŞ'de Belediye hissellerinin satışıyla ilgili başkana yetki verilmesi, 2014 yılına ait mali gelir ve gider bütçesinin görüşülmesi ile 18 ayrı imar komisyonunu kararı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. 

Dilek ve temennilerin ardından meclis toplantısı sona erdi. 



Haber: Belediye Basın Bürosu
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER