Cami’nin ısıtma sayacı icralık oldu

Siverek ilçesine bağlı Bayırözü köyünde ki camiye ısıtma sayacı faturası icralık oldu. Cami ve cemaati enerjinin kesilmesiyle karşı karşıya kaldı.

Cami’nin ısıtma sayacı icralık oldu

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Mil diyanet sen ilçe başkanı Ebubekir Çilenti bu durumu daha önce dile getirdiğini ifade etti.

“Maalesef biz haklı çıktık ve sonunda bu da oldu: Siverek ilçemizin Bayırözü Köyü Camiinin Isıtma sayacı faturası icralık oldu, cami ve cemaati enerjinin kesilmesiyle karşı karşıya kaldı”.

Mil diyanet sen ilçe başkanı Ebubekir Çilenti ‘Camilerin ısıtma-soğutma ve tüm enerji giderlerinin genel bütçeden ödenmesi gerektiğini’ belirtti.

Çilenti ,” Mil Diyanet-Sen olarak her defasında ve her ortamda haykırdık, sorunun çözümü için Enerji Bakan Yardımcısı ve EPDK Başkan Yardımcısı ile görüşmeler yaptık. Ayrıca ödenmesi güç, yüklü faturaların görevli hocalarımızı zor durumda bırakacağını, hocalarımızın cemaat, müftülük ve elektrik tedarik şirketleri ile karşı karşıya geleceğini ifade ettik. Hatta camilerin enerjilerinin kesilebileceğini de söyledik.” İfadelerini kullandı.

“Bir kez daha söylüyoruz: Camiler devlet kurumudur ve devleti yönetenler diğer kamu kurumlarının enerji giderlerini ödedikleri gibi, camilerin de ısıtma ve soğutmada kullanılan tüm enerji giderlerini (elektrik, kömür, doğalgaz vb.) genel bütçeden ödemelidir.” Dedi

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2022, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER