CHP Siverekli Çiftçilerin Sorunlarını Meclise Taşıyacak

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesine taziye nedeni ile gelen Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İlçe Kaymakamı Hamza Erkal'a .....

 CHP Siverekli Çiftçilerin Sorunlarını Meclise Taşıyacak

      İlçeye bağlı Karakeçi ve Mızar'da kaçak elektrik denetimi yapan DEDAŞ ekipleri ile köylüler arasında kısa süreli gerginlik sonrası CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İlçe Kaymakamı Hamza Erkal ile bir süre sorunları görüştü.

    Görüşme sonrası açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Demir, "Kaymakam Beyle yaptığımız görüşme neticesinde, Bugün Devlet burada kimisine cazibeli su kullandırıyor, kimileri ise kendi imkânları doğrultusunda kuyu açarak sulama yapıyor. Sonuçta insanlar kendi ekmek parası için üretim yapıyorlar. Ciddi bir olayla ve haksızlıkla karşı karşıyayız. Birileri % 600 – 700 kullanım payı verirken diğer taraftan cazibeli su ile sulama yapan çiftçi arasında gerginlik oluşturmaktadır. 
    

    İkinci Büyük sorun ise abonelikler. Buradaki çiftçilerin abonelikleri kolaylaştırılmamış. Şuana kadar abonelik ile ilgili ne Valilik ne de hükümet herhangi bir çalışma yapılmamış dolayısıyla sıkıntılar burada başlamakta. Örneğin abone yaptırmak isteyen vatandaşın tapusu yok,  Ya da arazileri ibrazlı. Hadi bunların hepsini bir kenara koyduk diyelim abone olmak isteyen her vatandaştan 5000 – 6000 TL gibi teminat paraları istenmekte. 
        

     Şuanda zaten harcama yapma dönemi gübre, mazot, ilaçlama vs.. bunları göz önünde bulundurdunuz zaman bunları yatırması için ne yapacak çiftçi mecbur gidip faizle para alacak bir yerlerden. Hükümetin bu sorunun üstünde durması gerekmektedir. Gelip burada insanlara hakaret edilmesi hoş değil. Siyasilerin çözmesi gereken bir durum var ortada. Jandarma ile Halkı karşı karşıya getirmenin anlamı yok. Bu konuyu parlamentoya sunacağız ve Hükümete de bu talebi ileteceğiz. Buradan çıkacak  çatışmalardan başta vali ve hükümet sorumlu olacaktır" dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER