Dünya Birincilerinden Kaymakam Erkal'a Ziyaret

Proje, Tasarım Olimpiyatında dünya biricisi olan öğrenciler ilçe kaymakamı Hamza Erka'lı ziyaret etti...

Dünya Birincilerinden Kaymakam Erkal'a Ziyaret
Özel Yamanlar Eğitim Kurumları, sanat eğitimini özendirmek amacıyla ilkokul ve ortaokullar arasında düzenlediği 7.Ulusal Sanat Eğitimi, Proje, Tasarım Olimpiyatı SEPTO'yu düzenledi. 

    Rekreasyon, Oyuncak Tasarımı, Dramatizasyon, Pandomim, Resim, Müzik ve Kaligrafi dallarını kapsayan olimpiyatın finalinde 81 İl'in 612 okulundan gelen yüzlerce öğrenciler arasında Siverek Şair İbrahim Rafet Ortaokulu öğrencileri Kerim Kutlu ve Nevzat Asal yarışmada "Dinozor" adlı eserle dünyanın çeşitli ülkelerinde ki öğrencilerin hazırladığı 8600 eser arasında birinciliği elde ettiler.
     Başarılı öğrenciler Okul Müdürü ve Öğretmenleri ilçe Kaymakamı Hamza Erkal'ı makamında ziyaret ederek başarılarını paylaştılar.
      Öğrencilerin başarısı karşısında gurur duyduğunu belirten İlçe Kaymakamı Erkal,"Bu gurur tablosunun daha çok olması için öğrencilerimizin yanında olacağız"  

      Okul müdürü Eyüp Sabri Bilgen Yapılan yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti. "Özel Yamanlar Eğitim Kurumlarının düzenlemiş olduğu yarışmanın amacı: Öğrencilerimizin güzel sanatlara karşı ilgilerini arttırmak, dünya çocukları ile kaynaşarak köprüler kurulması noktasında sanata farklı bir bakış açısı kazandırmak, öğrencilerimizin kendini ifade etmelerine ve çevresiyle olumlu diyalog kurmalarına yardımcı olmak, öğrencilerimizin hayal güçlerini, araştırma, yorumlama ve sunma becerilerini geliştirmektir, böyle önemli bir yarışmada dünya birincisi olmak bize mutluluk verdi, bu başarıdan dolayı öğrencilerimiz Hollanda Kraliyet Ailesinin davetlisi olarak sanat eğitimi almak üzere bir haftalığına Hollanda'ya gidecekler"

Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER