Fırat Gezginler Kulübü sokak hayvanları için harekete geçti

Koronavirüs salgını nedeni ile Türkiye'nin 81 ilinde uygulanan dışarı çıkma kısıtlaması nedeni ile boş kalan sokaklarda aç kalan sokak hayvanlarını unutmadılar.

Fırat Gezginler Kulübü sokak hayvanları için harekete geçti

Koronavirüs salgını nedeni ile Türkiye'nin 81 ilinde uygulanan 4 günlük dışarı çıkma kısıtlaması nedeni ile boş kalan sokaklarda aç kalan sokak hayvanlarını unutmadılar. 

Fırat Gezginler Kulübü ve bir grup hayvanseverden oluşan ekip sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması nedeni ile aç kalan sokak hayvanlarını beslemek için yetkililerden aldıkları özel izinle sokak sokak gezerek sokak hayvanlarını beslediler. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Fırat Gezginler Kulübü Başkanı Ferit Akçalı şunları kaydetti. " Daha önce Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile sokak hayvanlarını beslemiştik. Bugün de 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması nedeni ile İlçemizin sokaklarında dolaşan sokak hayvanlarını beslemek için gönüllü arkadaşlarımız ile birlikte şehrimizin işlek caddelerinden başlayarak, sokak sokak gezerek sokak hayvanlarını besledik. Yaşadığımız bu zor süreçte sokak hayvanlarını unutmamamız gerekiyor. Bu vesile ile sokak hayvanlarını beslememiz için bizlere mama desteğinde bulunan Siverek Belediye Başkanlığına ve Başkan Yardımcımız Hasan İzol'a ve bizlere eşlik eden gönüllü arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bugün sokak hayvanlarımızı besledik ancak vatandaşlarımızın da bu konuda bizlere yardımcı olmasını istiyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız kapılarının önüne bir kap su ve yemek bırakmaları. Çünkü sokak hayvanları da bizim en yakın dostlarımız bu zor süreçte onların aç kalmaması için duyarlı olmamız gerekiyor" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2020, 23:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER