Fırın ve pastanelerde koronavirüs tedbirleri denetimi

Siverek Belediyesi devam eden pandemi sürecinde toplum sağlığının korunması amacıyla denetimleri aksatmadan sürdürüyor.

Fırın ve pastanelerde koronavirüs tedbirleri denetimi

Zabıta müdürlüğü ekipleri yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında fırın ve pastanelerde denetim gerçekleştirdi.

Ekipler, maske, sosyal mesafe, hijyen ve eldiven kullanımı ile ürünlerin son kullanma tarihlerini denetlerken fırınlarda da ekmeklerin gramajlarını kontrol etti.

Öte yandan yeni yayımlanan genelge hakkında da vatandaşları bilgilendiren ekipler, salgının kontrol altında tutulmasının önemini anlattı.

Yapılan denetimlerde, ekmek gramajında eksiklik ve işletme usullerinde aykırılık tespit edilen iş yerlerine cezai işlem uygulandı.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, halk sağlığının korunmasına yönelik denetimlerin sürdüğü vurgulandı.

Denetimler kapsamında fırın ve pastanelerin denetlendiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Siverek Belediyesi olarak her zaman önceliğimiz halk sağlığının korunmasına yönelik tedbirlerin alınmasıdır. Bu kapsamda ekiplerimiz koronavirüs ile mücadelede alınan tedbirlerin uygulanmasının yanı sıra işletme denetimlerini de sürdürmektedir. Denetimlerde mevzuata aykırılığın tespit edildiği ve ekmek gramajı eksik olan işletmelere idari para cezası uygulanmıştır. Toplum güvenliği ve sağlığı için ilçemizde denetimlerimiz sürecek. "

Denetimlerin arttığını belirten vatandaşlar, cezaların caydırıcı olduğunu belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER