GDG Cemiyetinden Gazetecilere Yapılan Saldırıya Kınama

Güney Doğu Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu Siverek'te gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı.

GDG Cemiyetinden Gazetecilere Yapılan Saldırıya Kınama
Güney Doğu Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu Siverek'te gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı.
     Merkezi Diyarbakır'da Bulunan bölgenin etkin cemiyetlerinden biri olan Güneydoğu Gazeteciler cemiyeti yönetim kurulu adına yapılan açıklamada "Siverek Devlet Hastanesi önünde trafik kazasında yaralanan Medeni İzol'un yakınları tarafından kamuoyunu bilgilendirmek için haber yapmak isteyen gazetecilere yapılan saldırıyı kınıyoruz" denildi.

    Siverek'te görev yapan değerli üyelerimiz durumu GGC Yönetim Kurulu'na bildirmesiyle birlikte gerekli girişimler başlatıldı.
    Saldırıda değerli meslektaşlarımız, Siverek Haber Editörü Abdullah Hakan Lale, İlke Haber Ajansı Muhabiri A. Deniz Uğurlu, İHA Siverek Muhabiri Bahattin Yolaçan, Kanal Urfa Muhabiri Lütfü Yalgı, TRT Muhabiri Ahmet Cemil Çiftel uğradıkları saldırı sonucu darp edildi. Meslektaşlarımızın kamera ve fotoğraf makineleri kırıldı.

    Gazetecinin görevi kamuoyunu bilgilendirmek, yaşanan olumlu ya da olumsuz olayları topluma yansıtmaktır. Yalnızca kamuoyunu bilgilendirmek amacında olan gazetecilerin bu görevi tüm demokrasiye inanan ülkelerde anayasal güvence altındadır. Gazetecilere yönelik saldırılar, toplumun haber alma, bilgilenme hakkını engellemeye yönelik olduğu kadar, basın özgürlüğüne yönelik de bir saldırıdır. Kitle iletişim araçları sayesinde bireysel özgürlükler ve insan haklarının öne çıktığı dünyamızda; enformasyon görevini yürüten meslektaşlarımıza yapılan FEODAL bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

    Yetkililerin derhal soruşturma başlatarak, sorumluların adalet önüne çıkarmalarını istiyoruz"

GGC YÖNETİM KURULU
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER