İlkokul öğrencileri okula manav dükkânı açtı

Öğrenciler sattıkları meyvelerin parasıyla iki yetim aileye yakacak alacak.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinin gözde okullarında olan eğitim düzeyi yüksek olan Siverek Mehmetçik İlkokulu öğrencileri değerler eğitimi kapsamında okullarında bir günlük manav dükkânı açtılar.

İlkokul öğrencileri okullarının koridorunda Değerler eğitimi kapsamında ayın değerleri olan Doğruluk-Dürüstlük ile ilgili okulumuzda güven Manav’ın açtılar.

Öğrenciler diledikleri meyveleri üstlerindeki fiyata bakıp parayı dürüst davranarak önlerindeki kumbaraya attılar, kumbarada biriken parayla okul idarecileri iki yetim ailenin kışlık yakacak ihtiyacını karşıladılar.

Okul müdürü Ferit Akçalı “okullarında farkındalık oluşturmak, öğrencilerin dürüş davranışlara sahip olup elinde kilerini ihtiyaç sahibi insanlarla paylaşma düşüncesini geliştirip toplumsal duygularını ön planda olmaları için değerler eğitimine önem verdiklerini belirten akçalı Şunları kaydetti “12-18 Aralık Yerli Malı Haftası’nın Değerler eğitimi Doğruluk ve Dürüstlük ayına denk gelmesi ile birlikte okulumuzda GÜVEN Manav’ı kuruldu. Öğrenciler diledikleri meyveleri üstlerinde yazan fiyatlara bakıp, dürüstlük davranarak önlerindeki kumbaraya attılar. Öğretmenlerin sadece sınıfta rehberlik saatin de değerler eğiti kapsamında yapılacak olan etkinliği detaylı bir şekilde anlatmaları ve öncelikle kendine karşı dürüst olup sonra değerler eğitimi kapsamında yapılan etkinliğe katılmaları yönünde bilgiler verdiler. Öğrencilerimiz kimsenin müdahalesi olmadan meyve fiyatlarına bakıp diledikleri meyveleri özgürce aldılar ve parayı kumbaraya bıraktılar. "Dürüst olmak" doğruluğu benimsemek ve doğru olmak demektir. İnsanlar; kısa vadede kaybettirecek, uzun vadede kazandıracak davranış olarak tabir edilen doğruluk ve dürüstlüğü benimsemeli, hayatlarında uygulamalı ve çevresindeki insanlara da bunu aşılatmalıdır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2019, 17:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER