İş Kur Başvurusunda Yaşanan İzdihama Polis Müdahalesi

İş Kur Başvurusunda Yaşanan İzdihama Polis Müdahalesi...

İş Kur Başvurusunda Yaşanan İzdihama Polis Müdahalesi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde iş kur tarafındanToplum  Yararına Çalışma Programı  (TYÇP)  kapsamında  devlet kurumlarında geçici istihdam edilmeküzere 644 kişinin çalıştırılacağı İŞ-KUR başvuruları için başvurularınalınacağı kapalı spor salonu önünde sabahın erken saatlerinde itibaren bekleyenvatandaşlar izdihama neden oldu.


  Yaklaşık 2 bin  kişinin başvuru yapmak için geldiği kapalıspor salonu önünde içer girmek için izdihama yol açtı. İş-kur çalışanlarıtarafından polis ve çevik kuvvet ekipleri çağrıldı. Kapalı spor salonu önündeönlem alan polis ekipleri aynı anda içeri girmek isteyen vatandaşlara bibergazı sıkarak uzaklaştırmak istedi. Polis ve vatandaşlar arasında yaşanangerginlikte polis biber gazı ve cop kullanarak vatandaşları kapıdanuzaklaştırıldı. Dışarıda bekleyen yaklaşık  yüzlerce kişi yaşananarbede de    kapalı spor  salonunu kapısına yığıldı.  kapıyayığılanlar  spor  salonunu  demir kapısını yerinden söktü..


       Polisinmüdahalesi sırasında gazdan ve coptan etkilenerek fenalaşan vatandaşlara arkadaşlarımüdahale ederek olay yerine ambulans çağırdılar. Fenalaşan vatandaşlar ambulansile Siverek devlet hastanesine kaldırıldı.


         Polisinmüdahalesinin ardından olay yerine gelen ilçe kaymakamı Hamza Erkal kalabalığınarka kapıdan kapalı spor salonunu içine alıp başvurularının içerden almayabaşladı.


      Kaymakam Erkal vatandaşların içeri alınması talimatını verdi. Kapalı spor salonuna alınan vatandaşların oturmasını ve herkesin görevlilerekimliğini teslim etmesini isteyen kaymakam Erkal yaşanan izdihama son verdi.


Haber:  Mehmet SEZGİN

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER