Karacadağ Kayak Merkezinde Kayak Sezonu Açıldı

Karacadağ Kayak Merkezinde Kayak Sezonu Açıldı

Karacadağ Kayak Merkezinde Kayak Sezonu Açıldı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi sınırları içinde bulunan ilçeye45 km uzaklık 1919 rakımlı Karacadağ kayak merkezi kayak sezonunu açtı.


  Bölgede ki tek kayakmerkezi olması nedeniyle günübirlik kayak severlerin uğrak yeri oluyor.


     Şanlıurfa,Diyarbakır, Mardin ve Batman'dan  gelenkayak severler kar ve  güneşintadını  çıkarıyor.


      Karacadağ kayak merkezinde kar kalınlığınınyer yer 25 santimi bulması kayak severler için hem de piknikçiler için ideal. 


      Karacadağkayak merkezinde kayak sezonunu başlattıklarını belirten ilçe kaymakamı HamzaErkal yaptığı açıklamada şunları kaydetti" Kayak merkezimiz acemi kayakçılariçin olduğu kadar profesyonel kayakçılara hitap edecek niteliktedir, kayaköğrenmek isteyen tüm vatandaşları kayak merkezine bekliyoruz, kayak merkezimizdiğer bölgelere göre daha ucuz" dedi.


     Kayakmerkezine   gelen  şalvarlı vatandaşlar  kayak yaparkenprofesyonel kayakçıları aratmadılar. Kayak merkezine kayak yapmak için gelenailelerin çocukları ise  buldukları  bir naylonlarla   kaymaya çalıştılar.


       Kayakmerkezinde kayak takımlarının bir saatlik ücreti 15 TL olurken gün boyukiralamanın bedeli ise 60 TL olduğu öğrenildi.


      Kayak merkezinegelen vatandaşlar kar üzerinde mangal yapıp  kayak yapmanın  yanı sıra piknik yapmanın da keyfini  çıkarıyorlar.


Haber: Mehmet SEZGİN

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER