Kuran-ı Kerim’in yakılmasına Siverek’te bulunan STK’lardan tepki

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde geçtiğimiz günlerde İsveç’te Aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan Stockholm’da Türkiye Büyükelçiliği önünde Kuran-Kerim yakması tüm İslam aleminden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Siverek’te bulunan Sivil toplum kuruluşu temsilcileri Cuma namazı sonrası Abdulkadir Geylani Camii önünde Cuma namazı sonrası basın açıklaması düzenleyerek yapılan eylemi lanetledi. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına basın açıklamasını Siverek-Der Başkanı Sezai Çetin yaptığı açıklama şunları keydetti. “Değerli kardeşlerim bizim burada toplanma amacımız yüce kitabımız olan Kur’an’a karşı saldırıları lanetlemek, tel’in etmektir. Kuran 1400 yıl önce insanlığa gönderilen bir kitap olmasına rağmen halen güncelliğini korumaktadır. Ebediyete kadar da güncelliğini koruyacaktır. Kur’an-ı Kerim Cebrail as tarafından Hz. Muhammed sav e gönderilmekle beraber hem o asırdaki insanlığa ve kıyamete kadar dünyaya gelecek bütün insanlık için gönderilmiş bir kitaptır. Müslümanlar olarak Kur’an’a bakışımız, onun Rabbimiz tarafından gönderilmiş kutsal, ilahi bir kitap olmasıdır. Kur’an bizim için içinde yazılı bulunan ayetlerdeki emirlere uyulması gereken bir kitaptır.

Değerli kardeşlerim görüyoruz ki gün geçmiyor ki Kur’an-ı Kerim kitabına, Peygamber efendimize ve İslam’ın kutsallarına saldırılar olmasın, bu saldırıların kaynağında İslam ve Müslüman düşmanlığı bulunmaktadır. Dün terör devleti İsrail tarafından Müslümanların evlerine saldırılar sonucunda 9 Müslüman şehit oldu. Geçen günlerde İsveç’te siyasi bir partilinin Kur’an yakma eylemini maalesef gördük. Bu eylemleri yapanlar tesadüfi olarak, bir anlık Kur’an yakma eylemi yapmamışlar. Aksine daha önceden planlanmış olup güvenlik görevlileri nezaretinde böyle alçakça bir saldırı gerçekleştirmişlerdir. Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının tüm Müslümanlara yönelik provokatif bir eylem ve inançlarımızı hedef alan apaçık bir saldırı olduğunu görüyoruz. Müslümanlar olarak bizler saldırıyı kınama değil lanetlediğimizi bütün dünyaya haykırıyoruz. Rabbimiz yüce kitabında şöyle buyurmaktadır. ‘‘Kur’an-ı kesinlikle biz indirdik ve elbette onu yine biz koruyacağız.’’ (Hicr süresi ayet 9) Kur’an-ı Kerim kitabını yakarak Müslümanlara ve İslam’a zarar verebileceklerini düşünenler şunu akıllarından çıkarmasınlar. Ebu Cehil, Ebu Leheb, Ümeyye bin Halef gibileri bu Kur’an-ı yok etmeye çalıştılar ama başaramadılar ve tarihin çöplüğündeki yerlerini aldılar. Sonunda da cehennem çukuruna yuvarlandılar.

İslâm barış ve kardeşlik dinidir. İslâm hoşgörü ve merhamet dinidir. Ama Müslümanların kutsalına saldırıldığında bunu hoşgörü ile karşılamamızı kimse bizden beklemesin. Kutsal değerlerimize yapılan bu apaçık saldırının sonu hüsran olacaktır. Dünyadaki her bir insanın kutsalına saldırmak fikir özgürlüğü değildir. Kur’an-ı Kerim’e yapılan bu saldırılar onun büyüklüğüne ve yüceliğine gölge düşüremez. Yüce Kitabımız Kur'an başımızın tacı, yolumuzun rehberi, İslam ümmetin kutsalıdır. Rabbimizin bizlere göndermiş olduğu yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimiz olan Hz. Muhammed sav bizlere dünya ve dünyanın içindekilerinden, hatta canımızdan daha değerlidir.

Değerli kardeşlerim sizlerin huzurunda buradan İslam dünyasındaki hükümetlere, devletlere ve yönetimlere şöyle sesleniyoruz. Bu tarz çirkin saldırılara karşı en yüksek perdeden tepkilerinizi bekliyor, İslam ümmetinin kutsallarının korunması çağrısında bulunuyor ve sizlerden böyle durumlarda kararlı bir tutum sergilemenizi istiyoruz.

Hak ve batıl davası eskiden beri devam eden bir mücadeledir. Bizler Müslümanlar olarak bunlara tepkilerimizi göstermemizle beraber bizlere düşen bazı görev ve sorumluluklar da vardır. Peygamberimiz Hz. Muhammed sav bir hadisinde şöyle buyuruyor: ‘‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir’’. Kur’an’a en büyük saygı Kur’an’a sarılmak ile olur. Bu vesileyle Kur’an bilmeyen kardeşlerimizin Kur’an-ı öğrenip, okumaları, onun emir ve yasaklarını hayatımıza uygulamaktır. Kur’an’a saygı, Kur’an-ı çocuklarımıza, gençlerimize, ailemize ve çevremizdeki insanlara öğretmektir. Yine Hz. Muhammed sav şöyle buyurmaktadır. ‘‘Kim Kur’an-ı Kerim’den bir harf okursa onun için bir iyilik sevabı vardır. Her bir iyiliğin karşılığı da on sevaptır.’’ Değerli kardeşlerim her gün az da olsa Kur’an’dan bir bölüm okumak ve hayatımıza uygulamak Kur’an için yapılacak en büyük saygıdır.

Kur’an’ın hayat rehberimiz olması dileğiyle sizleri en samimi duygularım ile selamlıyor. Allah’a emanet olunuz.”

Yapılan basın açıklamasından yapılan dua ile grup ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2023, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER