Madde Bağımlısı Gençlerle Bire Bir Diyalog Kurulacak

Madde Bağımlısı Gençlerle Bire Bir Diyalog Kurulacak

Madde Bağımlısı Gençlerle Bire Bir Diyalog Kurulacak

ŞANLIURFA'nın Siverek ilçe kaymakamı Hamza ErkalBaşkanlığında yapılan toplantıda ilçede madde bağımlısı olan gençlerin tedavive kontrolleri ile ilgili yapılan çalışmalar değerlendirildi.


            İlçe kaymakamı öncülüğünde dair amirlerijandarma komutanlığı ilçe emniyet müdürlüğü Harran üniversitesi Meslek yüksekokulundan yetkililerini katıldığı toplantı yaklaşık bir saat sürdü.


            Toplantıyla ilgili açıklamada bulunanKaymakam Erkal yaptığı açıklamada şunları kaydetti" İlçemizde maalesef madde bağımlısıgençlerimiz bulunuyor ilçe kaymakamlığı olarak başka gençlerimizin ve çocuklarımızınbu kötü alışkanlıklardan  uzak tutulması amacıylakurumlarımızdan birer temsilciyle çalışmalara başladık. Emniyet mensuplarımızözellikle toplum destekli polisimiz ile çocuk polisimiz bu konuda ciddiçalışmalar yapıyor bağımlı gençlerimizle bire bir görüşüp onları bu illetinpençesinden uzaklaştırmaya çalışıyor. İlçemizde SODES kapsamında maddebağımlısı çocuklarımız için bir tedavi merkezimiz hizmete açıldı, bu merkezdeşuan 10 çocuğumuz yatlı tedavi,  şu anmerkeze bağlı olarak 25 gencimiz ilaç tedavisine başlamış durumda maddebağımlığıyla mücadele komisyonunda bulunan arkadaşlarımız mahalle muhtarları,okul müdürleri, cami hocalarımızla birlikte aile ziyaretleri yapıp tedavisüresince ailelerinde desteğini sağlıyorlar"  


    Maddebağımlılığıyla mücadele komisyonu aylık toplantılarına devam edip çalışmalarıhakkında hazırlanan raporları önümüzde ki günlerde de görüşmeye devam edecek. Dedi.

 

Haber : mehmet SEZGİN

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER