Mazlum Halklar Dayanışma Platformundan Basın Açıklaması

Mazlum Halklar Dayanışma Platformundan Basın Açıklaması

Mazlum Halklar Dayanışma Platformundan Basın Açıklaması

Mazlum Halklar DayanışmaPlatformundan Basın Açıklaması


      Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde faaliyet gösteren 10 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğuMazlum Halklar Dayanışma Platformu üyeleri ilçenin Güzelkuyu meydanındatoplanarak basın açıklaması düzenledi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı basınaçıklamasında pankart döviz sloganın atılmasına izin verilmediği basınaçıklamasına katılanlar daha sonra sessiz şekilde dağıldı.


Platform üyeleri adına basınaçıklamasını Mustafa Karael okudu. Yapılan basın açıklamasında Allah'ın SelamıRahmeti ve Bereketi Üzerinize Olsun


Bismillahirrahmanirrahim
Bizler, basın açıklamasında imzası bulunan sivil toplum kuruluşları olarak,yanı başımızda meydana gelen şiddet ve katliamlara karşı tepki göstermeyi ve buşiddet ve katliamların İslam'la özdeşleştirilmesine karşı çıkmayı, İSLAMİsorumluluğumuzun bir gereği olarak gördüğümüz için bugün buradayız.
İslam, hiçbir zaman masum, savunmasız, sivil halkı savaşın bir parçası olarakgörmez. İslam, hiçbir zaman, insanların zorla İslam'a girmelerini talep etmez.İslam, sırf bir mezhebe bağlı diye bir müslümanı öldürmeyi tasvib etmez. Allahadaleti emreder ve zulmetmekten sakındırır.


İslam ; Savaşa gönderdiği komutanına: "Kadınlara dokunmayacaksın, çocuklaradokunmayacaksın, yaşlılara dokunmayacaksın, kiliselerde havralarda ibadetleriile meşgul din adamlarına dokunmayacaksın, ağaçları kesmeyeceksin,yakmayacaksın!" diye emir veren bir peygamberin tebliğ ettiği bir dindir.


İslam ; on bin kişilik ordusuyla Mekke'yi mutlak bir zaferle fethettikten sonrahepsini tek tek kılıçtan geçirebilecek veya tek bir sözüyle hepsini İslam'agirmeye zorlayacak gücü varken eski düşmanlarına Mekke'nin yerli halkınahitaben : " Bugün artık hiçbir şekilde hakir görülmeyeceksiniz, haydi şimdidağılın, hür ve serbestsiniz." diyen bir peygamberin rehberlik ettiği birdindir.


İslam : "Allah, sizinle din konusunda savaşmayan, sizi yurtlarınızdan sürüpçıkarmayanlara iyilik yapmanızdan ve onlara adaletli davranmanızdan sizisakındırmaz. Çünkü Allah, adalet yapanları sever." (Mümtehine Suresi 8. Ayet)diye emreden bir Kur'an'ı, esas kaynağı olarak kabul eden bir dindir.
İslam : "Şüphesiz Allah, adaleti, ihsanı, yakınlara vermeyi emreder; çirkinutanmazlıklardan (fahşadan), kötülüklerden ve zorbalıklardan sakındırır. Sizeöğüt vermektedir, umulur ki öğüt alıp düşünürsünüz." (Nahl Suresi 90. Ayet.)diye vahyeden Allah'ın dinidir.


Bu itibarla uzun süredir devam eden ve en son örneğini Şengal'de gördüğümüz;masum, savunmasız sivil insanların üzerine ateş açılarak öldürülmelerinişiddetle kınıyoruz ve bu yapılanın İslam'ın savaş hukukuyla asla bağdaşmadığınıifade ediyoruz. 
Bunun yanı sıra sırf bir mezhebe bağlı diye insanların öldürülmelerini aslatasvip etmiyoruz. Çıkması muhtemel bir mezhepler arası büyük savaşın acılarınınon yıllarca süreceğinin bilincindeyiz. Ayrıca böyle bir savaşın, İslamcoğrafyasını yüzyıllardır rahat bırakmayan Batı emperyalizminin "müslümanımüslümana kırdırarak hükümran olma" polikalarına yarayacağının farkındayız.


İslam sadece müslümana karşı değil Müslüman olmayanlara karşı da adaletiemreden yüce bir nizamdır. İslam, hiçbir zaman kendinden olmayanları ortadankaldırmayı emreden bir din olmamıştır. İslam adına ortaya çıkan bu türuygulamalar hem Müslüman halklar nezdinde hem de tüm dünya halkları nezdindeİslam'la ilgili çok büyük yanlış anlamalara neden olmakta, İslam'a karşı büyüknefret duyguları yeşermesine sebep olabilmektedir. Ayrıca, bu durum, İslam'ıdünya gündeminden silmeye çalışan küresel istikbarın ekmeğine yağ sürmektedir.


Sözü Kur'an'dan bir ayetle tamamlyalım:
" Ey Mü'minler ! Allah için hakkı ayakta tutan hakimler ve adaletle şahitlikeden kimseler olun. Bir topluluğa olan kininiz, sizi adaletsizliğe götürmesin.Adalet yapın ki, o takvaya en yakın olandır. Allah'tan korkun. Çünkü AllahYaptıklarınızdan haberdardır." (Maide Suresi 8. Ayet)


Haber: Mehmet SEZGİN

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER