Ömrünü Siverek'e Adamıştı Adı Kütüphanede Yaşayacak

SİVİL-DER ve Siverek Genç Girişimciler Kulübü , Karacadağ ilkokulu ve Karacadağ ortaokuluna Koçali AYMAZ kütüphanesi açtı.

Ömrünü Siverek'e Adamıştı Adı Kütüphanede Yaşayacak

SİVİL-DER ve Siverek Genç Girişimciler Kulübü, Karacadağ kırsal mahallesinde bulunan ilk ve ortaokulda eğitim gören öğrencilerin kitaplardan daha iyi faydalanması ve çocukların eğitimine katkıda bulunmak amacıyla okulda kütüphane kurulması için kolları sıvadı. Okula kitap başığı yapan topluluk üyeleri aynı zamanda okulda eğitim gören çocukları sınıflarında ziyaret ederek çeşitli kırtasiye malzemesi dağıttı.  Kütüphanenin kurulması için ilk çalışmaları başlatarak, zengin bir kitap içeriğinin oluşması için destek beklediklerini ifade eden üyeler, kurdukları kütüphaneye Siverek için ömrünü adayan, Siverek'in hak ettiği değeri görerek il olması için çabalayan geçmişte birçok siyasiyi dava eden SİVİL-DER onursal başkanı Koçali Aymaz'ın ismini verdiler.

SİVİL-DER başkan yardımcısı Onur İŞBİLEN yaptığı açıklamada: Bugün çok özel ve güzel bir güne şahitlik ediyoruz, bu şehri bize sevdiren üstadımız Koçali AYMAZ adına bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Bugünü farklı ve anlamlı kılan önemli bir unsur var, o da bu köyde daha önce hiç kütüphane kurulmamış olmasıdır. Karacadağ bölgesinde kardeşlerimizle birlikte ilk kütüphanemizi açmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz , inşallah son köy okulunun kütüphanesi kurulana kadar devam edeceğiz . Okul idaresine ve malzeme desteğinde bulunan Siverek genç girişimciler kulübüne teşekkür ediyorum. İyi ki varsın Koçali abimiz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2020, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER