Peygamber Sevdası'na Salon Yetmedi

Siverek Merkezli çalışmalarını yürüten Siverek Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği (Siverek-Der) tarafından kutlu doğum haftası...

Peygamber Sevdası'na Salon Yetmedi
     Siverek Merkezli çalışmalarını yürüten Siverek Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği (Siverek-Der) tarafından kutlu doğum haftası nedeniyle ilçede bir düğün salonunda kutlu doğum haftası programı düzenlendi.

     Siverek-Der Başkanı Celal Koç'un açılış konuşması ile başlayan etkinlikte Konuşmacı olarak Yrd. Doç. Dr. Huzeyfe El Hatib, "Sünnetin hayatımızdaki yeri" ve Araştırmacı Yazar Muhammed Özkılıç ise "Hz. Peygamber (s.a.v) anlamak" konulu konferans verildi.

     Siverek - Der Başkanı Celal Koç Açılış konuşmasında; "Bizler Siverek-Der olarak yola çıktığımız da İslamı esas kaynağından Kuran ve Sünneti öğrenme yaşama ve yaşatma prensibi ile çıktık. Bugün bu etkinlik nedeniyle bu düşüncemizi gerçekleştirmiş oluyoruz. Önderimiz, örneğimiz, rehberimiz Resurrulah (a.s) diyoruz. Peki, biz onu kendimize ne kadar örnek alıyoruz. Neden örnek almalıyız sorusunu soruyormuyuz kendimize ? ama bugün geldiğimiz noktada bizim onun öğretilerine ihtiyacımız var. Biz yolumuzu şaşırmışız, biz izzetimizi kaybetmişiz, onurumuzu kaybetmişiz, biz çocuklarımızı dostlarımızı kaybetmişiz. Gazeteler, televizyon dizileri, internetle yozlaştırılan ,körpe dibalarımızı kurtarmanın tek yolu Peygamberimizi örnek almaktır. Onu tanıyarak, tanıtarak içselleştirerek kurtarabiliriz kendimizi ve insanlarımızı. İşte bunun için diyoruz ki Hz. Muhammed (s.a.v) anlamamız anlatmamız gerekiyor" dedi.

     Yrd. Doç. Dr. Huzeyfe El Hatib, "Sünnetin Hayatımızdaki Yeri" konulu konuşmasında şunları kaydetti "Hidayetin kaynağı Hz. Muhammed (sav) Dünyaya geldi. Bütün kâinat nurla doldu aydınlandı. Zaman tebessüm ederek adeta konuştu. Bizler bugün Hz. Muhammed'in hayatını, doğumunu işlemeye çalışacağız. Bunu yaparken iki açıdan ele alacağız. Hadislerinin İslam'ın temel esaslarından bir kaynak olması ve 2. olarak hayatımızda uygulamamızın nedenlerine değineceğiz. Hiçbir Müslüman sünnetin ve hadisin İslam'ın temel kaynaklarından bir kaynak oluşu noktasında intilak etmemiştir. Kuran-ı Kerimde Resurullahın sünnetine bağlı kalmamız ile ilgili birçok ayet mevcuttur. İşte onlardan biri "Peygamber resul size neyi getirdiyse onları alın. Sizleri neden sakındıysa ondan sakının" bu ayet işte bizim Peygamberimizin sünnetlerine bağlı kalmamız gerektiğinin göstergesidir.

     Necm Süresinde; "O kendi hevasından (hevesinden) konuşmaz onun konuştuğu her şey ona gelen vahih neticesidir" denmektedir.         Diğer bir ayette Peygambere itaatin gerekli olduğunu şöyle buyurmaktadır. "Allaha itaat edin. Peygambere'de itaat edin. Eğer yüz çevirirseniz bilin ki ona yüklenen sorumluluğu ancak ona ait, Size yüklenen sorumlulukta size aittir. Eğer ona itaat ederseniz doğru yola erersiniz Peygambere düşen ancak tebliğdir."(Nur Süresi 54 ayet)

     Bazen Kuran-ı Kerimde göremediklerimizi hadislerde görebilmekteyiz. İşte bundandır ki Hadis?in hayatımızdaki yerini bilmeli ve onları nasıl yaşamamız gerektiği konusunda Sünnet ve hadisleri öğrenmemiz ve öğretmemiz gerekmektedir" dedi. 

  Yaklaşık 2 saat süren programda vatandaşların yoğun ilgisi salona sığmadı. Konuşmaların ardından ilahi ve ezgilerin okunduğu program son buldu.

Haber: Abdullah Lale - Lütfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER