Siverek Belediyesine ek bütçe komisyonda kabul edildi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında, Siverek Belediyesinin bütçesine 133 milyon 665 bin TL ek bütçe ödeneğinin verilmesine ilişkin komisyon raporu kabul edildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2022 Yılı Nisan Ayının son Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Birleşim, Başkan Vekili Ahmet Kaytan ve meclis üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Yoklama ve açılış konuşmalarının ardından 2021 yılı faaliyet raporunun okunmasına geçildi. Rapor, meclis üyelerinin görüşmeleri sonucunda oy çokluğuyla kabul edildi.

Okunan komisyon raporları arasında yer alan Siverek Belediyesine 133 milyon 665 bin TL ek bütçe ödenek verilmesine ilişkin rapor meclis üyelerine sunuldu. Karar, oy çokluğuyla kabul edildi. HDP grubu, ek ödenek kararına şerh düştü.

UZUN: BU NASIL BİR TAHMİNSİZLİKTİR

Ek bütçe ile ilgili söz alan HDP Meclis Üyesi Ruken Baran Uzun, “ Siverek Belediyesine ek bütçe düzenlemiş. Bizim dikkatimizi çeken bir kalem var. Araç kiralamaya toplam 30 milyon 250 bin TL ayrılmış. Ek bütçede bu kadar çok yüksek bir meblağın ayrılması kabul edilebilir değil. 2021 yılında Siverek’e 177 milyon TL idi. 2022 yılında 249 milyon TL tahmini bütçe geldi. Ocak ayında 50 milyon tekrar ek bütçe istenildi. Nisan ayında toplam rakam 418 milyon TL’ye çıktı. Tahmini bütçe 249 milyonken şuan 418 milyon oldu. Bu nasıl bir tahminsizliktir” ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2022, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER