Siverek Devlet Hastanesi Koronavirüs Tedavisi iddialarına yanıt

Eski CHP Meclis üyesi Ali Çiftel Sosyal Medya hesabından "Siverek Devlet hastanesinde koronavirüs testi yapılmadan koronavirüs tedavisi yapılıyor" iddialarını ortaya attı. Konu ile ilgili hastane yönetimi ortaya atılan iddiaları yanıtladı. 

Siverek Devlet Hastanesi Koronavirüs Tedavisi iddialarına yanıt

Eski CHP Meclis üyesi Ali Çiftel Sosyal Medya hesabından "Siverek Devlet hastanesinde koronavirüs testi yapılmadan koronavirüs tedavisi yapılıyor" iddialarını ortaya attı. Konu ile ilgili hastane yönetimi ortaya atılan iddiaları yanıtladı. 

Siverek Devlet Hastanesi Başhekimi Muhammed Tosun ortaya atılan iddia ile ilgili şunları kaydetti. "Hastanemize koronavirüs hastası ile temasta bulunduğunu söyleyerek gelen vatandaşlarımıza önlem amaçlı tedaviyi başlatıyoruz. Zaten tedavide uygulanan ilaçların herhangi bir yan etkisi yok. Hastanemize gelen her vatandaşımıza test yapamıyoruz. Çünkü Sağlık Bakanlığı koronavirüs ile mücadelede her gün farklı alagoritmaları hayata geçiriyor. Koronavirüs testinin yapılabilmesi için bazı ileri semptomlarım olması gerekiyor mesela solunum yetmezliği gibi bununda amacı kesin sonuçları elde etmek. Hastanemize koronavirüs şüphesi ile gelen her hastaya koronavirüs tedavisi başlatıyoruz diye bir durum söz konusu değil. Sadece koronavirüslü hasta ile temasta olduğunu söyleyerek gelen hastalarımıza önlem amaçlı bunu yapıyoruz." 

TESTİN NEGATİF ÇIKMASI BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMİYOR

Koronavirüslü hasta ile teması olduğunu söyleyerek gelen vatandaşlarımıza o anda yapacağımız testin negatif çıkması durumunda bile bu sonuca güvenilmeyeceğini belirten Başhekim Tosun şunları kaydetti. "Koronavirüs hastası ile temaslı olduğunu söyleyerek gelen hastalarımıza o anda yapacağımız testin doğru sonuçları olmayacak çünkü 14 günlük bir kuluçka dönemi var. Kişiden kişiye bu sürenin değiştini bazı kişilerde ilk hafta bazılarında son haftada semptomları görmek mümkün. Bu nedenle bizde vakit kaybetmemek adına temaslı vatandaşlarımıza önlem amaçlı tedaviyi başlatıyoruz. Buda hastalarımızın sağlığını düşünerek yaptığımız bir uygulama bununda hastalarımıza herhangi bir zararı yok" dedi. 

TEST YAPILMASI İÇİN İLERİ BELİRTİLER OLMASI GEREKİYOR

Sağlık sektöründe çalışan bir yetkiliden edindiğimiz biligide Sağlık bakanlığı koronavirüs ile mücadelede farklı uygulamalar ve alagoritmaların günden güne geliştirildiğini belirterek şunları kaydetti. "Koronavirüs salgın hastalığı ilk başladığı zamanlarda küçük belirtilerde bile test yapıldığını ancak daha sonra bu hastaların ilerleyen günlerde testlerin pozitif çıktığı gözlendi. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı testlerin yapılması için hastaların ileri derecede belirtilerin olması gerekiyor ki test yapılması gereksin. Bunun da nedeni ise kesin sonuçları görmek" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2020, 15:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
Emre özcan şeker
Emre özcan şeker - 4 yıl Önce

Annem kovit 19 oldu bire bir temas halinde olmamıza rahmen sadece babama test yapılmadı defalarca söylememe rahmen kimse bize test yapmadı virüs bana bulastimi bulasmadimi diye diye dusune düşüne Nihal oldum size soruyorum ben virüs muyum degilmiyim nasıl öğrenebilirim test yapılmadan

Mahmut
Mahmut - 4 yıl Önce

Siverek ilçe sağlık ve başhekimlik Allah'a emanet! Test kimseye yapılmıyor!

SIRADAKİ HABER