Siverek İlçe Müftüsünden Kadir Gecesi Mesajı

Ramazan ayının son günlerini idrak ederken, 14 Ağustos Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece Kadir Gecesine ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşacağ

Siverek İlçe Müftüsünden Kadir Gecesi Mesajı

               Ramazan ayının son günlerini idrak ederken, 14 Ağustos Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece Kadir Gecesine ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşacağız.

               Yüce Kitabımız’da “bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir gecesi, insanlık için kurtuluş reçetesi olan Kur’an’ın indirilmeye başlandığı, esenliğin bütün dünyayı kuşattığı, dua ve tevbelerin kabul edildiği bir kutlu gecedir.

    Kadir gecesini diğer bütün zaman dilimlerinden üstün kılan özellik, bütün insanlık için hidayet rehberi olan Yüce Kitabımız Kur’anı Kerim’in bu gecede indirilmeye başlanmış olmasıdır.

Mükâfatların sınırsız olarak verildiği Kadir gecesi, kendimize dönerek gaflet içinde geçirmiş olduğumuz günlerimizi sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe etme ve af dileme, bir daha yapmama kararlılığımızı Yüce Yaratıcımızın sonsuz rahmet ve mağfiretini umarak yineleme, aramızdaki sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklaması için bu yolda yeni adımlar atma zamanıdır.

Siverekte yaşayan tüm kardeşlerimin Kadir Gecesini tebrik eder, Yüce Rabbimden, tuttuğumuz oruçları, kıldığımız namazları, verdiğimiz sadaka ve zekatları kabul etmesini, bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını niyaz ederim.

NOT: 14 Ağustos Salı günü  Ulu Camide Peygamber Efendimizin Sakalı Şerifi Siverek halkımız için ziyarete açılacaktır. Ziyaret saatleri:

Erkekler için 14 Ağustos Salı Sabah Namazından sonra başlayıp  saat 11:30 a kadar devam edecek,

Bayanlar için 11:30 da başlayıp 15:30 da sona erecektir.

 

                                                                                      Ahmet Hilmi YAZAR

                                                                                          Siverek Müftüsü

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER