Siverek Kent Müzesi vatandaşların bağışlarını bekliyor

Siverek Belediyesi ile Kültür ve turizm bakanlığı ile beraber yürütülen Tarihi Siverek kent müzesinde çalışmalar sürüyor.

Kültür Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini yürüten Kent Müzesi, tarihi Gümrük Hanı’nda malzeme alımına devam ediyor.

Siverek Kent müzesi 2017 yılının aralık ayında faaliyete girdi. Ve şuana kadar devam eden çalışma toplam da 700 adet malzeme toplandı. Kent müzesinde toplam 36 gönüllü çalışmaktadır.

Siverek Kent Müzesi koordinatörlüğü Cemal Yılmaz Aker Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın kent müzesinin kurulmasına büyük bir destek verdiğini dile getiren Aker “İsteyen herkes kent müzesine bağışta bulunabilir. Müzenin amacı gelenek görenek ve kültürümüzü yansıtıp gelecek nesillere aktarılmasıdır. Kent müzesine bağışlanan her malzeme yüzyıllar boyunca burada kalır. Gelen bağışçının malzemesi tutanak ve imza karşılığında alınır, dijital ortamda kaydı yapılarak numaralandırılıyor. Kent müzesinin en yakın zaman da açılabilmesi için toplamda 1500 ila 2000 adet malzemenin toplanması gerekiyor. Siverek halkından istediğimiz kent müzesine biraz daha ilgi göstermeleridir” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2021, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER