Siverek'e Gelen Suriyeli Aileler Yardım Bekliyor

Suriye'de ki iç savaştan kaçan iki Suriyeli kardeşten oluşan 20 kişilik aileye Siverekliler kucak açtı.

Siverek'e Gelen Suriyeli Aileler Yardım Bekliyor
Suriye'de ki iç savaştan kaçan iki Suriyeli aile ilçede ki Abdalağa mahallesinde yaşayan yakınlarının yanına yerleştiler.

     Edinilen bilgilere göre Suriye'nin Rasulayn kentinde yaşayan kardeş iki kardeş eşleri ve çocuklarından oluşan Süleyman ailesine mensup 10 kişilik aile yakınlarının yanına yerleşti.

     Üç ayrı evde yakınlarının yanında yaşayan Ahmet Muhammed Süleyman eşi ve dört çocuğuyla akrabası olan Zehra Aslan isimli bayanın tahsis ettiği eve yerleşti. Aynı zamanda ressam olan Süleyman tüm zorluklara rağmen resim çizmeye devam ediyor.
       Diğer Kardeş Bekir Süleyman eşi ve 6 çocuğuyla birlikte bir hafta önce Ceylanpınar sınırından geçip Siverek ilçesine gelip akrabalarının yanına sığındı.

       Bekir Süleyman isimli Suriyeli vatandaşın 6 yaşında ki kızı Hifa Süleyman fizik tedavi görmesi gerekiyor. İç savaştan dolayı küçük kızın uzun süreden beridir tedavi görmediği belirtildi.

     Suriyeli iki kardeşin Siverek ilçesine gelip yerleştiği bilgisini alan Siverek Yardımlaşma Derneği (SİYAR DER) Başkanı Kasım Bakudan ile dernek yönetim kurulu üyeleri aileye giyecek, gıda battaniye,yorgan ev malzemesi getirerek aileye teslim etti.

     Bakudan yaptığı açıklamada "Ailenin burada olduğunu öğrendiğimiz gibi daha önce hayırseverlerin derneğimize yaptığı yardımları aileye teslim ettik" dedi.


Haber: Abdullah Lale 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER