Siverek'te Öğrenci Servisleri Denetlenmiyor

Siverek'in Karacadağ bölgesinde gün içinde etkili olan kar yağışı nedeni ile kırsalda birçok mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

Siverek'te Öğrenci Servisleri Denetlenmiyor
Siverek'in Karacadağ bölgesinde gün içinde etkili olan kar yağışı nedeni ile kırsalda birçok mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

        Akşam saatlerinde Karacadağ bölgesinde kapanan yolların açılması için çalışma başlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri aynı zamanda yolda mahsur kalan okul servislerinin de yardımına koştu. Kar ve tipi nedeni ile yolda kalan okul servislerinin bazılarının öğrencileri yürüyerek veya traktörle köye ulaştırılırken okul servislerini köye ulaştırmak Fen İşleri ekiplerine kaldı.

Öğrenci Servisleri Denetlenmiyor

        Siverek'te taşımalı eğitim özellikle kış aylarında daha çetin geçerken bazı okul servislerinin yönetmelik gereği uyulması gereken kurallara uymadıkları gözlendi. Okul taşıtı şeritleri olmayan servislerde herhangi bir uyarı levhası bulunmazken özellikle öğrenciler karga tulumba taşınıyor. Yoğun kar yağışının olduğu Karacadağ bölgesinde birçok aracın kar lastikleri bile bulunmazken yolda kalan servislerin hiçbirinde kar zinciri olmaması dikkat çekti.


Öğretmenler Denetleyemiyor


        Okul servislerinin denetimleri okullarda bulunan idareci veya öğretmenlere bırakılmışken, öğretmenler servisleri denetleyememekten yana dert yanıyor. Özellikle yükümlülükleri yerine getirmedikleri için uyarılan servis şoförlerinin tehditlerine maruz kalan öğretmenler ve idareciler sonunda ihaleyi alan bazı mütahitlerin kendi istedikleri gibi davrandıklarını ve bu durum karşısında Milli Eğitim Müdürlüğünün herhangi bir yaptırımının olmamasından kaynaklandığını belirten öğretmenler her defasında Okul Servis şoförleri ile karşı karşıya kaldıklarını belirtiyor.



Haber Merkezi
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER