Siverek'te STK'lar 2013 Yatırım Programına Tepkili

Geçtiğimiz gün açıklanan 2013 Yılı Yatırım programında Siverek Meslek Yüksek Okulu'nun olmaması...

Siverek'te STK'lar 2013 Yatırım Programına Tepkili
     Geçtiğimiz gün açıklanan 2013 Yılı Yatırım programında Siverek Meslek Yüksek Okulunun olmaması Siverek'te bulunan bazı Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Partileri harekete geçirdi.

       1993 Yılından bu yana adeta yılan hikâyesine dönen ve verilen sözlere rağmen gerekenin yapılmaması Sivereklilerin tepkisine neden oldu.
Kurulan Sivil İnisiyatif Platformu çatısı altında toplanan dernek ve siyasi partiler Siverek Meslek Yüksek Okuluna bina ve arsa tahsisi konularını görüşerek gündem maddelerini belirlerdiler.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ
 
      Sivil Der Başkanı Muzaffer Bayram'ın Başkanlık ettiği Sivil İnisiyatif Platformunun açılış konuşmasında "Bugün özellikle Meslek Yüksek Okulu (MYO) ile ilgili görüşerek fikir alışverişinde bulunmak üzere toplandık. 2013 Yılı yatırım programı açıklandı ve bu programda Şanlıurfa ilçelerinde özellikle Üniversite alanında yatırım çalışmalarında Siverek Meslek Yüksek Okulunun olmaması geçmişte verilen sözleri de değerlendirerek bir eylem planı üzerinde çalışmak üzere toplanmış bulunmaktayız" dedi.

      Sivil Der Başkanı Muzaffer Bayram açılış konuşmasının ardından söz hakkı alan Siverek Meslek Yüksek Okulunda 1994 yılından beri görev yapan Müdür Yardımcısı Hüseyin Demirbağ okulun geçmişi ile ilgili toplantıya katılanları bilgilendirerek şunları kaydetti. "Okulumuz Ekim 1994 Yılında açıldı 4 bölüm olarak şuan Yavuz Selim İlk Okulu olarak kullanılan hizmet binasında açılmıştır. 1997 yılında dönemin valisi Şahabettin HARPUT okulumuza gerçekleştirdiği ziyaret sonrası okulun fiziki yapısının yetersiz olduğu gerekçesiyle şuanda mevcut olan Endüstri Meslek Lisesi Pansiyon binasına taşındı. Geçmişte 105 dönümlük bir arsa tahsisi yapıldı ama aksaklıklar nedeniyle herhangi bir çalışma yapılmadı. Son olarak İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu döneminde tekrar gündeme geldi ama yapılan yazışmalar sonrası yine bir netice alınamadı" dedi.
      Konuşmasının devamında Demirbağ "Siverek Meslek Yüksek okulunun aslında 5 bölüm olduğunu ama yer tahsisi olmadığından dolayı biz diğer bölümleri açamıyoruz. Şuanda herhangi bir yer tahsisi söz konusu olduğu zaman diğer bölümleri önümüzdeki yıl açabileceklerini" kaydetti.

       Geçtiğimiz yıl tahsis edilmesi düşünülen Yatılı Bölge Okulu (YİBO)'nun MEB tarafından reddedilmesi ve çok amaçlı lise olarak kullanılmasına karşı olduklarını belirten Siverek Sivil İnisiyatif Platformu YİBOnun uzak olması nedeniyle lise olarak kullanılmasından ise MYO aktarılması ve mevcut tesislerin ancak MYO ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olduklarını belirttiler.

      Üç saat süren toplantıda alınan ortak kararla bir eylem planının oluşturulması, Yatılı Bölge Okulu (YİBO) ve Eski Devlet Hastanesi hizmet binalarının Harran Üniversitesine devredilmesi. Şanlıurfa Valiliği, Milletvekilleri ve gerekirse Bakanlık nezdinde görüşmeler yaparak 4 yıllık fakültelerin açılmasını sağlamak için önümüzdeki hafta toplanacak olan Sivil İnisiyatif Platformu üyeleri çalışmaların en kısa zamanda başlayacağını kaydetti.  
       
     Toplantıya, Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (Sivil Der), Özgür Eğitim-Sen , Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Gıda Madenleri Odası, Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası, Terziler Odası, Siverek Yardımlaşma Derneği (Siyar-Der), Siverek Kürt Kültür Derneği, Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Cumali Bayram, CHP İlçe Teşkilatı, Siverek Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği (Siverek - Der), Özgür-Der, Fırat-Der, Emekli-Sen, Şanlıurfa Bağımsız Meclis üyesi Mehmet Yavuzaslan ve basın mensupları katıldı. 


Haber: Abdullah Lale 
Video: Mehmet Sezgin
Fotoğraf: Lütfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER