Siverekli Çocuklar Silaha Hayır Dedi

YENİ YILDA SİLAHA HAYIR, GELECEĞE KURŞUN SIKMAYIN!

Siverekli Çocuklar Silaha Hayır Dedi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde uzun yıllardır, gelenek haline gelen yeni yılı kutlamak için havaya mermi sıkma geleneğine bir tepkide Siverekli çocuklardan geldi.

İlçede başlatılan silaha hayır kampanyasına ilçedeki gazeteciler, STK temsilcileri, sendikalar silah sıkılmaması için günler önce kampanya başlatmış ilçenin çeşitli yerlerine pankart asmıştılar.

Bir gurup Öğrenci Kampanyanın öncüsü olan Siverek’i il yapma ve kalkındırma dernek binasında basın açıklaması yaparak silaha hayır dediler.

İlçenin Camikebir mahallesinde bulunan Kızılay iş merkezinde bulunan dernek binansın önünde çocuklar adına Sude Naz Ekinci isimli kız çocuğu yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti, "Bilindiği üzere güzel ilçemiz Siverek'imizde birçok güzel geleceğimiz olduğu gibi, istemediğimiz ve aslında kültürümüzle de alakası olmayan bazı gelenekselleşmiş yanlışlarımız da vardır. Hiç şüphesiz bu yanlışlarımızın başında da belirli günler de silah sıkma davranışı gelmektedir. Düğün yaparız, silah sıkılır, nişan yaparız silah sıkılır, sünnet yaparız silah sıkılır...

Bugüne kadar silah sıktığı için kendisine veya çevresine küçücük bir fayda sağlayan tek bir insan olmadığı gibi, gerek ilçemizde gerekse de ülkemizde benzer davranışlardan sonra ölen veya yaralanan insanların varlığı su götürmez bir gerçekliktir.

Yılbaşı yaklaşıyorken, bu gereksiz ve köksüz davranışların yaşanmamasını umut eden ve silahların sadece bugünlerde değil, tümüyle hayatımızdan çıkmasını temenni eden bir çocuk olarak değerli halkımıza açıktan bir çağrı yapıyor ve bu temennilerimizin halkımızda karşılık bulmasını umut ediyoruz.

Attığınız her kurşun, bir insanın ölmesine veya yaralanmasına sebep olabilir, buna değer mi?

Attığınız her kurşun, çocuklarınızın rızkını savurmanıza ve israfa yol açmaktadır, buna değer mi?

Attığınız her kurşun, yeni nesillerin hayatında silahın normalleşmesini ve lanet olası silahın sürekli hayatımızın bir yerlerinde olmasını beraberinde getirecektir, buna değer mi?

Çocuklar olarak bunların hiçbirine değmeyeceğini düşünüyorum. Sevgili babalar, abilerim yılbaşı başta olmak üzere kurşun sıkmayı ve silahı hayatımızdan çıkarmak için açık çağrı yapıyorum. Biz artık gece uykularımızdan irkilerek uyanmak istemiyoruz.

Son olarak biz Silahların gölgesinde yasamak istemiyoruz. Silahlar sussun Kalem olsun.” büyüklere çağırı yapıp mesaj veren çocuklar alkışlarla basın açıklamasını sonlandırdı. 


Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER