Siverekli vatandaştan örnek davranış

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, ATM’de işlem yapmaya çalışırken ATM’de unutulan 700 TL’yi sahibine ulaştırdı.

Siverekli vatandaştan örnek davranış

Siverek devlet hastanesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Yakup Yenmez akşam saatlerinde ilçenin hürriyet caddesinde bulunan bankanın ATM’sinden para yatırmak istediği sırada ATM’nin para haznesinde bir miktar paranın olduğunu fark etti. Parayı alan Yenmez, sabah mesainin açılması ile birlikte bankaya gelerek banka yetkililerine durumu izah etti. İşlem saati ve bankanın güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından Ramazan Uruz isimli vatandaşın işlem yaptığını ve parayı almadan uzaklaştığı öğrenildi. Banka yetkililerinin ulaştığı Uruz’a parası teslim edildi.

Bulduğu paranın engelli maaşı olmasından dolayı duygulandığını ifade eden güvenlik görevlisi Yakup Yenmez; “ Dün akşam saatlerinde ATM de işlem yapmaya çalıştığım sırada ATM’de unutulan bir miktar para gördüm, sabah saatlerinde bankaya geldim ve durumu anlattım. Banka yetkilileri paranın sahibine ulaştı ve parasını teslim ettim, bulduğum paranın engelli çocuğunun parası olması beni çok duygulandırdı.” İfadelerini kullandı.

İşlem sırasında parayı almayı unuttuğunu ifade eden ve hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Ramazan Uruz; “ dün akşam kardeşim ile birlikte ATM’den kızımın engelli maaşını çekmeye çalıştık ancak parayı almayı unutmuşuz, sağ olsun bizden sonra arkadaş işlem yapmış ve parayı bulmuş bize teslim etti kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER