Siverek’te 15 Temmuz anma etkinliği

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde fetullahçı terör örgütü tarafından kalkışılan hain darbe girişiminin 5’inci yılında 15 Temmuz Şehitleri anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Siverek’te 15 Temmuz anma etkinliği

İlçenin Güney Mahallesinde bulunan 15 temmuz meydanında saat 21.00'de başlayan ve yaklaşık 3 saat süren etkinlik, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından okunan Kur'an tilaveti ile başladı.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mustafa Akın, Türkiye’nin aydınlık geleceğini yok etmek isteyen hain terör örgütü FETÖ’nün 5 yıl önce harekete geçtiğini belirterek, “Milletin silahlarını tekrar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulundular. 15 Temmuz 2016 tarihinde cereyan eden bu hain darbe girişimi kahraman milletimizin cesareti, onurlu direnişi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği sayesinde bertaraf edilmiş, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz günü de Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan edilmiştir.” dedi.

Konuşmaların ardından 107. Topçu Alayı Komutanı Albay Recep Çalışkan, 15 Temmuz Akşamı isimli şiirini seslendirdi.

Gece etkinliği, öğrenciler tarafından seslendirilen şiir ve 10 yaşındaki Rahime Ebrar Algas İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okuyarak, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mustafa Akın’a Türk Bayrağı hediye etmesiyle devam etti.

15 Temmuz gecesi FETÖ’nün hain darbe girişimini sırasında yaşananların yer aldığı sinevizyon gösterimleri sırasında alanda duygusal anlar yaşandı.

Siverek Belediyesi sıra gecesi ekibinin seslendirdiği ilahilerin geceyi canlandırdığı tören, saatlerin 00.15’te camilerde okunan selaların ardından sona erdi.

Etkinliğe Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mustafa Akın, Siverek 107. Topçu Alay Komutanı Recep Çalışkan, Emniyet Müdürü Özer Bilgehan, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, kurum amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Milletin 15 Temmuz gecesi tarihte örneği olmadığını belirten Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak; “Tarihte örneği olmayan bir duruş sergileyen bu millet kendi vatanına, kendi demokrasisine ve kendi ülkesine sahip çıkarak adeta tüm dünyaya bir demokrasi dersi vermiştir. 15 Temmuz’da, bu ülkenin sadece siyasi, ekonomik, diplomatik saldırılara değil, aynı zamanda askeri sabotajlara karşı da güçlü olduğunu, yıkılmayacağını, rayından çıkmayacağını göstermiştir. Aynı gece Türkiye’nin yerle yeksan olması için ellerini ovuşturarak bekleyen düşmanlarımız ise ertesi güne bundan sonra işlerinin çok daha zor olduğunu görmenin kahrıyla uyandılar. Bütün bu olanlara rağmen, beraber yolumuza dayanışma içerisinde devam edeceğiz. Ete kemiğe bürüneceğiz, mütevazı olacağız, birbirimizi makam-mevki için değil, para-pul için değil sadece Allah için seveceğiz. 15 Temmuz’da bu millet esareti, zilleti kabul etmeyeceğini namlulara göğsünü dayayarak, tankların önüne yatarak bir kez daha göstermiş oldu. Bu ruhu, bu dirayeti anlamayanlar olacaktır elbet. Ama biz onlara rağmen tek vücut olmaya devam edeceğiz.”

Başkan Ayşe Çakmak, 15 Temmuz’da hain terör örgütü FETÖ’nün darbe girişiminin başarılı olması durumunda bu milletin farklılıklarını hiçe sayarak kendilerinden olmayanların hayatını zehretmekten kaçınmayacaklarını söyledi.

Darbenin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve milletin gücüyle bertaraf edildiğini dile getiren Çakmak, “Eğer güçleri yetseydi, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere siyasi iradenin tamamını katletmekten çekinmeyeceklerdi. Çünkü bu millet geçmişte bunun örneklerini çokça gördü. 1960 ve 1980 darbesi, 1971, 1997 ve 2007 yılında muhtıralarla bu milletin değerleri ile oynamayı kendine alışkanlık haline getirenlerin bu sefer düşünemedikleri ve akıl edemedikleri bir şey vardı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde, hep dile getirdiği, milletin gücü, milletin iradesiydi. 15 Temmuz günü hain darbe kalkışmasını önleyerek, artık bu milletin önünü kesmek isteyen, geleceğine yön vermek isteyen karanlık odakların elinde değil, asıl sahibi olan milletin elinde olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bu kadim gecede sizleri fazla konuşmaya boğmamak adına yaptıklarımızı konuşmak yerine 15 Temmuz’un 5’inci yıl dönümünde gerek milletimiz gerekse ülkemiz açısından farkına varılması gerekilen ciddi rolü görmemezlikten gelenlere, gereken cevabı vermenizi istirham ediyorum. Bu vesile ile 15 Temmuz gecesi şehadete uğurladığımız şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı ve sağlıklı bir ömür diliyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2021, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER