Sivil İnisiyatif YİBO İçin Harekete Geçti

Siverek'teki yaklaşık 20 Sivil Toplum kuruluşundan oluşan Sivil İnisiyatif Platformu geçtiğimiz gün yapılan toplantı sonrasında....

Sivil İnisiyatif YİBO İçin Harekete Geçti
   Siverek'teki yaklaşık 20 Sivil Toplum kuruluşundan oluşan Sivil İnisiyatif Platformu geçtiğimiz gün yapılan toplantı sonrasında görüşmeler yapmak üzere kendi aralarından seçtikleri 7 kişiden oluşan heyet çalışmalarına başladı.

      Özellikle Siverek sorunları için oluşturulan platform ilk ziyaretini İlçe Kaymakamı Hamza Erkal'a gerçekleştirdi. Eski Devlet Hastanesinin, Harran Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu?na (MYO) devredilmesinden sonra ilçede bulunan ve atıl durumda olan Yatılı Bölge Okulu hizmet binasının da MYO'ya devredilmesi için İlçe Kaymakamımız Hamza Erkal?dan destek istediler.
   
     Platform sözcüsü Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Başkanı Muzaffer Bayram, Eski Devlet Hastanesi hizmet binasının Harran Üniversitesine tahsis edilmesi umut verici oldu bizler için. Şuanda Platform olarak İlçemizde bulunan Yatılı Bölge Okulu (YİBO)?nun tahsis edilmesi için çalışmalarımıza başladık İlçe Kaymakamımız Hamza Erkal'ı ziyaret ederek destek vermesi için talebimiz oldu. Kaymakamımız bu konuya sıcak baktığını belirtti" dedi.

      İlçe Kaymakamı Hamza Erkal ise konuyla ilgili şunları kaydetti. "Yatılı Bölge Okulunun, Siverek Meslek Yüksek Okulu'na tahsis edilmesi için daha önce çalışmalarımız olmuştu. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok amaçlı Lise için kullanılacağı belirtildi. Kaymakamlık olarak Lise olmasındansa Meslek Yüksek Okuluna verilmesi durumunda daha iyi olacağı kanısındayım. Zaten konu ile ilgili Sayın Valimizinde bununla ilgili talebi Eski Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer'e iletilmişti. Ancak çalışmalarımız olumlu sonuç vermedi Milli Eğitim Bakanlığı çok amaçlı Lise olarak kullanılmasında kararlı" dedi.
Erkal ayrıca Siverek için atılan her türlü adımın destekçisi olacağını kaydetti.


Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER